Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hamilelikte kilo almamak tehlikeli mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.238
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hamilelikte kilo almamak tehlikeli mi?​

Az kilo almak için aşırı kısıtlama yapan ve hamileliğini 9 kilonun altında tamamlayan anne adaylarında, düşük doğum ağırlıklı bebek ve bebek ölümü risklerinin daha fazla olduğu saptanmıştır. Ayrıca bu kişilerde erken doğum riski de artar.

Hamileliğin son aylarında kilo almamak normal mi?​

Hamileliğin son üç ayı üçüncü trimester olarak adlandırılır. Son üç ayda bebek artık daha hızlı kilo almaya başlar. Anne adayı bu dönemde haftalık 350-450 gram arasında kilo alabilir. Yani hamileliğin son üç ayında 3-5 kilo arası alınması normal olarak kabul edilebilir.

Hamilelik süresince kilo almamak için ne yapılmalı?​

Hamilelik süresince kilo almamak için ne yapılmalı?
Süt ve süt ürünlerini yağı azaltılmış ya da yağsız tercih edin. Günde 5 porsiyon tüketmeye özen gösterin. Sebze ve meyve tüketiminizi artırın. Günde en az 200 g sebze, 400 g meyve yiyin.

7 aydan sonra kaç kilo alınır?​

Bebeğin Gelişimi Artık en önemli gelişmeler boy ve kilo artışında olacak. Bu aydan sonra haftalık kilo alımı ortalama 500 gramdır.

Hamileliğin son 1 ayında kaç kilo alınır?​

Gebelikte kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilmelidir.İlk 3 ayda toplam 1 kilo alınması yeterlidir.Sonraki aylarda ayda 1,5 kilo kadar kilo alınması normaldir. Kilo alımı haftalık ölçümler ile de yakın takip edilebilir.Haftalık kilo artışı 400 gr geçmemelidir.

Hamilelikte ne zaman kilo verilir?​

Hamilelikte ne zaman kilo verilir?
Doğumda da anneler üç-dört kilo kaybettiklerinden, 12 kilo almış bir annenin doğumdan sonra geriye sekiz kilo civarındaki fazlalığı kalır. Bu da iki-üç ayda, en fazla altı ayda özel bir diyetle verilebilir. Ancak bunun için aceleci davranmayın.
25 haftalık gebelikte nasıl yatmalı?​
Tam sol ya da sağ yanınıza yatmanız gerekmezken, karnınızı biraz da olsa yana çevirerek yatmanız, bu basıyı azaltır. Çünkü devamlı aynı pozisyonda yatmanız mümkün değildir ve gece boyunca dönmeniz normaldir. Sol yan yatış pozisyonu en çok önerilen yatış şeklidir.
 
Hamilelik döneminde kilo alımı oldukça normal ve gereklidir çünkü bebeğin sağlıklı gelişebilmesi için annenin vücudu ekstra besinlere ve enerjiye ihtiyaç duyar. Aşırı kilo almaktan kaçınmak önemli olsa da aşırı kısıtlama yapmak da bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Özellikle hamileliğin son aylarında bebeğin hızla kilo alması nedeniyle annenin de normal bir şekilde kilo alması beklenir.

Hamilelikte kilo kontrolü için dengeli beslenme önemlidir. Süt, süt ürünleri, sebzeler ve meyveler gibi besinlerden yeterince tüketmek, sağlıklı kilo alımını destekler. Ayrıca doktorunuzun önerdiği egzersizleri yapmak da kilo kontrolünde yardımcı olabilir.

Hamilelik süresince kilo alımı genellikle ilk trimesterde sınırlı olabilir, ancak sonraki aylarda bebeğin hızlı büyümesi nedeniyle kilo artışı normaldir. Gebelikte kilo alımı sürecini doktorunuzla düzenli olarak takip etmek önemlidir, böylece bebeğinizin ve sizin sağlıklı bir şekilde gelişiminiz sağlanabilir.

Hamilelik esnasında uygun uyku pozisyonu da önemlidir. 25. haftadan itibaren sol yan yatış pozisyonunun en çok önerilen pozisyon olduğunu belirtmek doğrudur. Bu pozisyon bebeğinize en iyi kan akışını sağlar ve rahat bir uyku için de uygun bir seçenektir. Ancak gece boyunca pozisyon değiştirmenin normal olduğunu unutmayın, bu sayede rahat bir uyku çekebilirsiniz.
 
Geri
Üst