Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hamilelikte kasintiyi onlemek icin ne yapmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.674
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hamilelikte kaşıntıyı önlemek için ne yapmalı?​

Serin ortamda bulunma ve sık, ılık banyo yapmak deriyi rahatlatır ve soğutur. Bu sayede kaşıntı hissi de azalır. Banyo sonrası tüm vücuda kaşıntı azaltıcı maddeler içeren nemlendirici ürünlerin kullanılması kaşıntı azaltmada etkili olur.

Hamileliğin ilk dönemlerinde kaşıntı olur mu?​

Hamileliğin ilk dönemlerinde kaşıntı olur mu?
HAMİLELİKTE KAŞINTI NE ZAMAN BAŞLAR? Hamilelikte sık görülen cilt sorunları hamileliğin ilk aylarından itibaren kendini gösterebilmektedir. Kaşıntı problemleri devam ederek gebeliğin 8. ayından itibaren döküntü sorunlarına yol açar. Göbek çevresinin genişlemesiyle beraber ciltte kaşıntı oranı artar.

Hamile bayanlarda PUPP hastalığı ne demek?​

İşte cildin yoğun olarak gerginleştiği bu dönemde, yaklaşık olarak gebelerin %1’inde karın çevresinde kırmızı su dolu kabarcıklar meydana gelir. Bu kabarcıklar kaşıntıya neden olur. Bu durum gebeliğin kaşıntılı ürtiker plakları yani “Pupp” olarak adlandırılmaktadır.

Gebelik kaşıntısı ne zaman geçer?​

Gebelik kaşıntısı ne zaman geçer?
Bu rahatsızlık, hamileliğin kaşıntılı ürtiker plakları ve papülleri olarak olarak bilinmektedir. Genellikle ilk bebeğini bekleyen ya da çoğul hamilelik yaşayanlarda rastlanmaktadır. Özellikle hamileliğin son iki ayında ortaya çıkan bu rahatsızlık doğumdan sonra kendiliğinden kaybolur.

Gebelikte PUPP hastalığına ne iyi gelir?​

Tedavisinde ise rahatlatıcı kremler ve gerekli durumlarda alerji ilaçları kullanılır. Bu tedaviye dirençli olan nadir durumlarda ağızdan alınan steroidlerin kullanılması gerekli olabilir. PUPPP genelde doğumdan sonra birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolur. Nadiren doğumdan sonra birkaç hafta daha devam edebilir.

Gebelik Kolestazı nasıl tedavi edilir?​

Gebelik Kolestazı nasıl tedavi edilir?
Bu doğrultuda, gebelik kolestazı tanısı konan kişilere uygun görülen ilaçlar reçete edilerek safra asitlerinin kandaki miktarı azaltılır. Ayrıca, safra yollarındaki bozukluk nedeniyle emilimi azalan gıdaların ve vitaminlerin takviyeleri yapılır. Kaşıntı şikayetine yönelik çeşitli ilaç tedavilerine başvurulur.

PUPP alerjisine ne iyi gelir?​

PUPPP’nin tanısı cilt doktoru tarafından konur. Tedavisinde ise rahatlatıcı kremler ve gerekli durumlarda alerji ilaçları kullanılır. Bu tedaviye dirençli olan nadir durumlarda ağızdan alınan steroidlerin kullanılması gerekli olabilir. PUPPP genelde doğumdan sonra birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolur.

Gebelik kolestazı ne zaman geçer?​

Gebelik kolestazı ne zaman geçer?
Gebelik kolestazı kaçıncı haftada başlar? Kaşıntı, hamileliğin üçüncü trimesterinde en yaygın olanıdır, ancak bazen daha erken başlar. Son teslim tarihiniz yaklaştıkça daha kötü hissedebilirsiniz. Ancak bebeğiniz geldiğinde, kaşıntı genellikle birkaç gün içinde geçer.
 
Hamilelik döneminde kaşıntıyla başa çıkmak için birtakım öneriler bulunmaktadır. Bunlar arasında serin ortamda bulunma ve sık, ılık banyo yapma cildi rahatlatır ve soğutur, böylece kaşıntı hissi azalabilir. Ayrıca banyo sonrası tüm vücuda kaşıntı azaltıcı maddeler içeren nemlendirici ürünlerin kullanılması da kaşıntıyı azaltmada etkili olabilir.

Hamilelikte kaşıntı genellikle hamileliğin ilk dönemlerinde başlayabilir ve ilerleyen aylarda artarak devam edebilir. Özellikle hamileliğin 8. ayından itibaren döküntü sorunlarına yol açabilen bir durum olabilir. Göbek çevresinin genişlemesiyle birlikte ciltteki kaşıntı oranı da artabilir.

PUPP hastalığı, cildin yoğun olarak gerginleştiği dönemde %1'inin karın çevresinde kırmızı su dolu kabarcıklarla karşılaştığı bir durumdur. Bu kabarcıklar kaşıntıya neden olabilir ve genellikle gebeliğin kaşıntılı ürtiker plakları olarak bilinir. "PUPP" terimi bu durumu tanımlamak için kullanılır.

Gebelik kaşıntısı genellikle hamileliğin son iki ayında ortaya çıkar ve doğumdan sonra kendiliğinden kaybolabilir. Tedavisi için rahatlatıcı kremler ve gerektiğinde alerji ilaçları kullanılabilir. Nadir durumlarda, steroidlerin kullanılması gerekebilir.

Gebelik kolestazı, genellikle hamileliğin üçüncü trimesterinde kaşıntı sorununa neden olabilir. Bu durum genellikle doğumdan sonra birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Tedavisinde safra asitlerinin kandaki miktarını azaltmak için uygun ilaçlar reçete edilebilir ve kaşıntı üzerine çeşitli ilaç tedavileri uygulanabilir.
 
Geri
Üst