- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 252.227
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hamilelikte kalsiyum ilacı kullanılır mı?
Gebelik dönemi süresince, anne adayının günde 1000 miligram (1 gram) kalsiyum takviyesi alması gerekir. Eğer anne adayı 18 yaşının altında ise, günlük kalsiyum gereksinimi 1300 mg karşılaması gerekir. Gebelikte kalsiyum eksikliği büyük bir sorun olduğundan tedavisi oldukça önemlidir.Gebelikte kalsiyum kaçıncı ayda verilir?
Anne karnındaki bebek, büyümesinin hızlı döneme girdiği özellikle 28. haftadan sonra (gebeliğin son 3 ayında) anneden demir ve kalsiyumu yüksek oranda kullanır.Hamilelikte kalsiyum alımı nasıl olmalı?
Anne adayının her gün ortalama 1000 miligram yani 1 gram kalsiyum alması gerekir. Günde yaklaşık 3 bardak süt ya da yoğurt tüketildiğinde anne adayı günlük kalsiyum ihtiyacının büyük bir kısmını (750 mg kadar) karşılar. Geri kalan kalsiyumu ise meyve, sebze ve diğer besinlerden karşılayabilir.
Gebelikte kalsiyum eksikliği nasıl anlaşılır?
Kalsiyum eksikliği dilde, dudaklarda, parmaklarda duyu değişiklikleri, kaslarda kramp, çarpıntı, diş çürükleri ve diş eti sorunları, eklem ağrıları ve uyku bozuklukları şeklinde belirti verir.Hamilelikte kalsiyum hangi besinlerde bulunur?
Süt, yoğurt, peynir kalsiyumdan en zengin besinlerdir. Bunun dışında kuru kayısı, ceviz, fındık, badem, alabalık, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve kuru baklagiller kalsiyum açısından zengindir.CALCIMAX hamileler kullanabilir mi?
CALCIMAX–D3 gebelik döneminde ancak doktor gözetimi altında kullanılabilir.Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.)
Yetişkin bir bireyin günlük ihtiyacı olan kalsiyum miktarı 1000 miligram yani 1 gramdır. Fakat bebeğin gereksinim duyduğu maddeleri anneden karşılıyor olması nedeniyle hamilelikte kalsiyum ihtiyacı günlük 1200-1500 miligrama kadar artış gösterir.