Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hamilelikte hangi peynir yenmez?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hamilelikte hangi peynir yenmez?​

Pastörize edilmemiş süt ve ondan elde edilmiş peynir, yoğurt, dondurma gibi ürünler hamilelerin uzak durması gereken yiyeceklerin başında gelir. Özellikle küfle olgunlaştırılan yumuşak peynirlerin (kamember, brie, Fransız keçi peyniri, rokfor, vb.) tüketimi hamilelik döneminde önerilmemektedir.

Pastörize edilmemiş peynir hangisi?​

Pastörize Edilmemiş Gıdalardan Kaçının
Hamileler salamura peynir yiyebilir mi?
“Çiğ sütten yapılan peynir, ısıl işlem ile pastörize edilmeyecekse yüzde 14-15’lik uygun salamura (tuz) konsantrasyonunda, soğuk hava depolarında, 4 derece sıcaklıkta en az 90 gün muhafaza edilmelidir. Aksi halde, mikroorganizma yükü fazla olan çiğ sütten yapılan peynirler, hamilelerde düşük riskini artırır.”
Hamileyken kaşar peyniri yenir mi?
Pastörize Edilmeyen Süt ve Süt Ürünleri Pastörize sütten yapılmış beyaz peynir, kaşar peyniri hamileler için tam bir kalsiyum kaynağı olup sık sık yenmesi gerekirken, pastörize edilmemiş veya küflü peynirler oldukça tehlikelidir. Aynı zamanda sütüde çiğ olarak tüketmemelisiniz.

Hamileler tulum peyniri yiyebilir mi?​

Süt grubundan günde 3-4 porsiyon tüketilmesi uygundur. Fazla enerji alımını engellemek amacıyla örneğin peynir çeşitlerinde çok yağlı olan tulum, kaşar, koyun peyniri yerine daha az yağlı olan beyaz peynir tercih edilmelidir.

Ezine peyniri pastörize mi?​

Ezine peynirinin üretim yöntemi incelendiğinde, belirtilen oranda (keçi sütü için en az yüzde 40, koyun sütü için yüzde 45–55 ve inek sütü için de en fazla yüzde 15) keçi, koyun ve inek sütlerinden oluşan karışım süt, 67 santigrat derecede 30 dakika pastörize edildikten sonra pıhtı oluşumunu sağlamak amacıyla …
Hamilelikte hazır süt içilir mi?
Tulum peyniri pastörize mi?
Peynir yapımı için kullanılacak olan süt, elde edilecek olan peynirin cinsine göre çiğ ya da pastörize edilmiş olarak kullanılabilir. Günümüzde hijyen şartlarının ön planda tutulması nedeniyle daha çok pastörize edilmiş sütler kullanılmaktadır.
Ezine peynirinin diğer beyaz peynirlerden en önemli farkı, bu peynirin üretiminde kullanılan sütün belirli bir yöreden sağlanması ve starter kültür(mikroorganizma) kullanılmaması Ezine peynirine diğer beyaz peynirlerden farklı ve tüketiciler tarafından beğenilen bir özellik kazandırıyor.
 
Geri
Üst