- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.132
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Hamilelikte güneşlenmek bebeğe zarar verir mi?
Hamileyken güneşlenmek doğru zamanda olduğu müddetçe bebek için de oldukça faydalıdır. Güneş ışınlarına direkt maruz kalmadan gölgede güneşlenmek bebeğe zarar vermez.Hamileler hangi saatlerde Güneşlenmeli?
Özkaynak, sabah saat 10.00’dan önce ya da akşamüstü 16.00’dan sonra güneşe çıkılması gerektiğini, kesinlikle 11.00-14.00 saatleri arasında güneşe çıkmamaları ve bu saatler arasında hamilelerin güneş ışığına direkt maruz kalmamaları noktasında uyardı.
Hamilelikte D vitamini güneşten nasıl alınır?
D vitamini için 15-20 dakika güneşlenme yeterli Derinin hafif pembeleşmesinin gerçekleştiği 15-30 dakika güneşlenme ile 2000 ünite D vitamini üretilmektedir. Gebelerde günlük D vitamini desteği 400-600 ünite olarak önerilmektedir.
Hamilelikte Nasıl Bronzlaşılır?
Hamilelik döneminde bilinen en sağlıklı ve güvenli bronzlaşma yolu losyon kullanımından geçmektedir. Bu yöntem ile bronzlaşmak ultraviole ışınlarının etkisi altında kalmadan gerçekleşeceği için ciltte yaşlanma ve kanser gibi riskler bulunmamaktadır. İçerisinde DHA maddesi bulunan losyonlar tercih edilebilir.Gebelikte D vitamini kaçıncı aya kadar verilir?
Gebeye uygulanacak D vitamini desteği 12.haftadan itibaren başlamalı ve gerekirse tüm gebelik boyunca devam etmelidir. Uygulanacak destek günlük 1200 iu olmalıdır (9 damla).
Hamileler hangi D vitamini kullanmalı?
D2 ve D3, bebek gelişimi için çok önemlidir. Hamilelikte d vitamini 4000 IU seviyesinde günlük alınmalıdır. Hücre bölünmesi, kemik gelişimi ve bağışıklık sistemi için en iyi tercih D vitaminidir. Bu vitamin, doktor kontrolünde, belirli testlerden sonra kullanılmalıdır.