AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hamilelikte egzama ne zaman olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hamilelikte egzama ne zaman olur?​

Gebelikte sık görülen cilt rahatsızlıklarından biri ürtikeryal döküntüdür. Bu hastalık genellikle ilk gebeliklerde görülmektedir. 35. haftadan sonra ortaya çıkar.

Hamilelik egzaması nedir?​

Özellikle gebelik sırasında ortaya çıkan ve “gebelik egzaması” olarak adlandırılan bu egzama en yüksek sıklıkla kişisel veya ailesel atopi bağlamında gelişir. Deri kurur ve özellikle deri kıvrımları, kollar ve bacaklarda egzama plaklarıyla kaplanır. Anne ve çocuğun yaşamı risk altında değildir.
Hamilelik egzamayı tetikler mi?
Gebelik döneminde egzama, çok sık görülebilen bir rahatsızlıktır. Bu dönemde vücudunuzdaki hormonal değişimler cildinizde reaksiyon gösterebilir. Hamileliğiniz öncesinde bir sorun teşkil etmeyen maddeler, hamilelik döneminde alerjik bir etki yaratarak egzamaya sebep olabilir.

Egzama anneden bebeğe geçer mi?​

Egzamanın kesin bir nedeni yoktur. Genetik ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonu şeklinde geliştiği bilinir. Egzama bulaşıcı değildir. Ancak anne ve babalarda atopik hastalık varsa, çocukların egzama olması yüksek ihtimaldir.

Gebelik egzaması nasıl geçer?​

Hamilelik döneminde egzamayı önlemek için cildinizi mümkün olduğunca nemli tutmanız gerekir. Egzama olan yerleri kaşımaktan kaçınmalısınız. Egzamalı bölgeye soğuk kompres uygulayarak kaşıntınızı hafifletebilirsiniz. Bir başka önemli unsur ise cildinizi alerjik olarak tahriş eden giysilerden uzak durmalısınız.
Egzama hastaları ne yememeli?
Egzaması olan kişilerin tüketmemesi gereken besinler:
Emzirilerek beslenen bebekte egzama varsa, bu genellikle anne sütündeki alerji yapan antijenlerin bebeğe geçmesi sonucudur. Böyle bir durumla karşılaşan anne öncelikle yaygın besin alerjenleri olan inek sütü, tavuk yumurtası, soya, buğday ve yer fıstığından uzak durmalıdır.
 
Geri
Üst