AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hamilelikte diyetisyene ne zaman gidilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hamilelikte diyetisyene ne zaman gidilir?​

Hamileliğin birinci ayında da, ikinci veya üçüncü veya beşinci ayında da diyetisyene gidilebilir.

Hamilelikte protein nelerden alınır?​

Kırmızı ve beyaz et, yumurta, süt ve süt ürünleri, kuru baklagiller (fasulye, nohut, börülce, maş fasulyesi, kinoa, mercimek vb.), tahıl ürünleri, badem, fındık ve fıstık önemli protein kaynaklarıdır.
Hamile kadın kilo verebilir mi?
Hamileliğin başlarında birkaç kilo vermenizde bir sakınca yoktur. Bununla birlikte hamileliğiniz boyunca kilo vermeniz bebeğin doğum ağırlığının düşük olmasına ve erken doğuma yol açabilir.

Hamileliğin ilk 3 ayında diyet yapılır mi?​

Hamileliğin ilk üç ayında kaloriyi artırmaya ve kilo almaya gerek yoktur. Diğer aylar bir uzman kontrolünde uygun kilo kazanımı ile bebeğinizin sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz. Hamileliğe kilo fazlasıyla başlamış dahi olsanız bu özel dönemde ağır diyet yapmak sağlık açısından uygun olmaz.

Hamilelikte kilo vermek mümkün mü?​

Gebeliğini ortalama bu şekilde tamamlayan bir anne, doğum sonrası emzirerek bir kaç ay gibi kısa bir sürede başlangıç kilosuna dönebilir. Gebelik öncesi fazla kilosu olan kadınlarda gebelik sürecinde 5-6 kg alınması önerilirken, kadınlarda profesyonel destek ile kilo almadan gebeliği tamamlamak mümkündür.
Hamilelikte protein eksikliği nasıl giderilir?
Haftada 2-3 kez kuru baklagillere yer vermek, günde 2-3 adet ceviz ya da 15-20 adet badem/fındığa yer vererek protein kaynakları zenginleştirilmelidir. Vejeteryan annelerin beslenme ile sağladıkları protein kaynağı bitkisel proteinler ve yumurta olduğu için tüketim miktar ve sıklıkları daha fazla olmalıdır.
Diyetisyen Olcay Barış, proteinin, kan hücreleri ve hemoglobin yapımı için gerekli olduğuna dikkat çekerek, genel olarak protein yetersizliğinin en başta halk arasında kansızlık olarak bilinen anemiye neden olduğunu belirtti. “Gebelik süresince yeterli protein tüketimi olmazsa ölü doğumsal sorunlar riski artabiliyor.
 
Geri
Üst