AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hamilelikte dis tedavisi yapilabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hamilelikte diş tedavisi yapılabilir mi?​

Gebelikte diş tedavisi, kanal tedavisi, hatta anestezi altında bile diş çekimleri yapılabilir. Tedavi sırasında kullanılan lokal anesteziklerin (uyuşturucuların) bebeğe hiç zararı yoktur. Antibiyotik tedavisi gerekiyorsa diş doktorunuz kadın doğum uzmanı ile görüşerek bebeğe zarar vermeyecek antibiyotik verebilir.

Hamile kadının Diş ağrısına ne iyi gelir?​

Basit ama etkili; dişinizi düzenli aralıklarla fırçalayın. Gargara yapmayı ihmal etmeyin. Soğuk kompresle rahatlatın. Dişe kesinlikle kolonya, aspirin, alkol koymayın.
Gebelikte şiddetli diş ağrısı nasıl geçer?
Hamilelikte Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Gebelikte Diş Ağrısına İyi Gelecek 10 Doğal Yöntem
- Söylemeye gerek yok ama doktor görüşü almak önemli.
- Basit ama etkili; diş fırçalamak.
- 3. Gargara yapmayı ihmal etmeyin.
- Bitkisel tedavide en iyisi karanfil.
- Bir başka şifalı bitkiyse nane.
- Sağlıklı gece uykusu için yüksek yastık kullanın.
Hamileliğin ilk aylarında diş tedavisi yapılır mı?
Hamilelik sırasında diş tedavisi yapılabilir mi? Hamileliğin ilk üç ayında bebeğin organ gelişim evresi olan ilk üç ayda etkili dental tedaviden kaçınılmalıdır. Tedaviler ikinci üç aya ertelenmelidir.

5 aylık gebelikte diş çekilir mi?​

3-6 aylık dönem; hamilelik sonuna kadar ertelenmesi uygun olmayan diş çekimleri, dolgular, kanal tedavileri yapılabilir. Müdahalelerin yapılması için en uygun dönemdir. 6-9 aylık dönem; bu dönemde bebek anne karnında oldukça büyümüştür ve doğum yaklaşmaktadır.

Hamilelikte apse yapan dişe ne iyi gelir?​

İki karanfili ya da karanfil yağına batırdığınız pamuğu ağrıyan dişin üzerine koyarak acısını biraz daha indirebilirsiniz. Ayrıca tuzlu suyla yapacağınız gargara işinizi kolaylaştıracaktır.

Hamileyim dişim ağrıyor ne yapmam gerekiyor?
Hamile kadınlarda diş ağrısına ne iyi gelir?
Hamilelikte Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Hamilelikte diş tedavisi ne zaman yapılır?​

Genellikle acil olmayan işlemler de hamilelik sürecinde yapılabilir. Ancak herhangi bir diş tedavisi için en uygun zaman 4. Ve 6. aylar arasıdır. Şiddetli ağrının eşlik ettiği acil durumlarda tedavi hamileliğin herhangi bir döneminde yapılabilir.

Hamileyken neden dişçiye gidilmez?​

İnsanların hamile iken diş hekimine gitme konusundaki en yaygın endişelerinden biri, röntgen ışınlarından radyasyona maruz kalmaktır. Bununla birlikte, modern diş röntgenleri çok düşük doz radyasyon kullanır ve tek bir doz genellikle fetüsün gelişiminde herhangi bir yan etkiye neden olacak kadar yüksek değildir.
Dis agrisi bebeğe zarar verir mi?
Hamilelik döneminde anne adayının ağız ve diş sağlığının bozulması bebeğin gelişimini olumsuz etkiler.
Diş iltihabına kesin çözüm nedir?
Tuzlu su, diş rahatsızlıklarında denenen en klasik yöntemdir. Diş apsesi için de tuzlu su önerilir. Diş apsesinde meydana gelen şişliği ve ağrıyı yok etmek için tuzlu suyla gargara yapılmalıdır. 1 bardak suyun içinde 1 çay kaşığı tuzu eriterek düzenli olarak gargara yapabilirsiniz.

Hamilelikte diş ağrısında Arveles kullanılır mı?​

Emzirme ve hamilelik döneminde Arveles kullanımı Doktor gerekli görmedikçe başlangıçtan itibaren kullanmamanız tercih edilir. Eğer hamile kalmayı planlıyorsanız da kullanmayın çünkü Arveles hamile kalmayı zorlaştırabilir.

Hamilelikte diş dolgusu yapılabilir mi?​

Yine herhangi bir bilimsel kanıt olmamakla birlikte bazı diş hekimleri gebelikte civalı amalgam dolgu maddelerini kullanmamayı tercih ederler. Bunlar tamamen kişisel tercihlerdir ve sizin tedavinizi etkilemezler. Sonuç olarak hamilelik sırasında dolgu ve kanal tedavisi yaptırmanın bir sakıncası yoktur.
Kanal tedavisi hamileliğin her evresinde uygulanabilir mi?
Hamilelikte diş çekimi, diş dolgusu ve kanal tedavisi yapılabilir. Ancak acil durumlarda 1. ve 3. üç aylık dönemlerde gebeliğin takibini yapan hekimle görüşülerek tedavi planlanabilir.
 
Geri
Üst