AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hamilelikte dis agrisi doktor ne yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hamilelikte diş ağrısı doktor ne yapar?​

Gebelikte diş tedavisi, kanal tedavisi, hatta anestezi altında bile diş çekimleri yapılabilir. Tedavi sırasında kullanılan lokal anesteziklerin (uyuşturucuların) bebeğe hiç zararı yoktur. Antibiyotik tedavisi gerekiyorsa diş doktorunuz kadın doğum uzmanı ile görüşerek bebeğe zarar vermeyecek antibiyotik verebilir.

Lokal anestezi hamileliği etkiler mi?​

Hamilelik esnasında birçok ilacın kullanılmaması ya da kontrollü kullanılması önerilmesine karşın, diş tedavilerinde kullanılan lokal anesteziklerin herhangi bir yan etkisi rapor edilmemiştir.
Lokal anestezi emzirmeye engel mi?​
Lokal anestezide ilaç, ameliyat edilecek bölgeye o bölgeyi uyuşturmak için enjekte edilir. Genellikle diş tedavilerinde kullanılır. Bu ilaçların emilimi çok azdır ve anestezik madde anne sütüne geçmez. Bebeğinizi kendinizi iyi hissettiğiniz anda emzirebilirsiniz.

Hamile kadının dişi ağrıyorsa ne yapmalı?​

Hamile kadının dişi ağrıyorsa ne yapmalı?
Basit ama etkili; dişinizi düzenli aralıklarla fırçalayın. Gargara yapmayı ihmal etmeyin. Soğuk kompresle rahatlatın. Dişe kesinlikle kolonya, aspirin, alkol koymayın.

Hamilelerde hangi lokal anestezi?​

Hamilelerde hangi lokal anestezi?
Hamilelikte diş tedavisi sırasında kullanılan ilaçların (anestezi, ağrı kesici) gelişmekte olan bebeğe zarar verip vermeyeceği konusunda çelişkili tıbbi çalışmalar mevcuttur. Örneğin lidokain (lokal anestezi ilacı) diş tedavisinde sıkça kullanılır. Ve lidokain anneye uygulandıktan sonra plasentaya da geçer.

Lokal anesteziden kaç saat sonra emzirilir?​

Diş anesteziden kaç saat sonra emzirilir? Anesteziden 2-3 saat kadar sonrasında anne bebeği güvenle emzirebilir.

Lokal anesteziden ne kadar süre sonra bebek emzirme?​

Anestezi esnasında alınan ilaçlar ve diğer tüm etkenler anne sütünü direkt olarak değiştirir. Bu nedenle bebeğin bu süreçte emzirilmemesi gerekir. Biriktirilen süt bu süreçte biberon aracılığı ile bebeğe verilebilir. Ameliyattan 8 saat sonra kadınlar emzirmeye devam edebilir.
 
Hamilelik sürecinde oluşan diş ağrılarıyla başa çıkabilmek için önerilen yöntemler arasında dişinizi düzenli aralıklarla fırçalamak, gargara yapmak ve soğuk kompres uygulamak yer almaktadır. Ancak bu yöntemlerin ağrıları geçiremediği durumlarda diş doktorunuzdan yardım almanız önemlidir. Gebelikte diş tedavisi, kanal tedavisi hatta anestezi altında bile diş çekimleri yapılabilir. Bu süreçte kullanılan lokal anesteziklerin bebeğe zarar vermediği belirtilmektedir.

Gebelik döneminde diş ağrısıyla karşı karşıya kalan kadınların kadın doğum uzmanı ve diş hekimi ile görüşerek uygun tedaviyi planlamaları önemlidir. Lokal anesteziklerin bebeğe zarar vermediği, anestezi altına alınan annenin bebeğini güvenle emzirebileceği belirtilmektedir. Ancak anestezi sonrası emzirme süresi hakkında net bir bilgi olmamakla birlikte genelde 2-3 saat kadar sonra emzirmenin güvenli olduğu ifade edilmektedir.

Gebelikte diş ağrısı ve tedavisiyle ilgili önemli olan detayları paylaşmaya çalıştım. Eğer daha fazla bilgi veya sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst