SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Anne adaylarına tavsiyeler
Düzenli beslenin ve yemek saatlerini aksatmayın.
Günde en az 15 dakika ila yarım saat arası yürüyüş yapın.
Yemeklerden sonra bir süre dinlenmeyi unutmayın.
Özellikle ilk aylarda sık görülen bulantı ve kusma durumlarında galete, grisini, peynir, salatalık gibi besinler fayda sağlayacağı için tüketmeye özen gösterin. Çok yağlı baharatlı, kükürtlü, kokulu (lahana, karnabahar, pırasa, kereviz gibi) yiyecekler bulantı ve kusmayı artırabileceği için bu besinleri ayrı bir yerde pişirin veya yemeklere azar azar ilave ederek hazırlayın.
Makarna, sebze gibi yiyecekleri haşlandıktan sonra suyu dökülmeden tüketin.
Hazır gıdalardan kaçının (hazır çorba, hazır meyva suyu vs.).
Doğal besin tüketin.
Mevsimi olmayan sebze ve meyvelerden kesinlikle uzak durun.
Bu dönemlerde sık görülen kabızlığın önlenmesi için bir bardak ılık suyun içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edip için.
Kayısı, erik veya bu meyvelerin marmelatlarından tüketin. Ayrıca bulgur, sebze, meyve ve kurubaklagil gibi posalı yiyeceklerden yiyin.
Meyveleri kabuklarını soymadan yemeye çalışın.
Salam, sucuk, sosis gibi katkı maddeleri çok bulunan yiyecekleri fazla tüketmeyin.
Mutlaka iyotlu tuz kullanın. Ödem, preklemsi, hipertansiyon gibi problemleriniz varsa tuzsuz yiyin.
Bir günde ortalama 3 su bardağı süt veya yoğurt; 3 kibrit kutusu peynir, 1 haşlanmış yumurta; 3 köfte büyüklüğünde et, tavuk veya balık; 1 porsiyon kurubaklagil veya pilav makarna; 6 - 7 ince dilim ekmek; 3 porsiyon sebze yemeği; 3 - 5 porsiyon meyve yiyin.
Kilo fazlası varsa yağda kızartmalar, hamur işleri, ağır tatlılardan uzak durun. Günde ortalama bir silme avuç kuru yemiş (fındık, fıstık, ceviz) tüketin.
Düzenli beslenin ve yemek saatlerini aksatmayın.
Günde en az 15 dakika ila yarım saat arası yürüyüş yapın.
Yemeklerden sonra bir süre dinlenmeyi unutmayın.
Özellikle ilk aylarda sık görülen bulantı ve kusma durumlarında galete, grisini, peynir, salatalık gibi besinler fayda sağlayacağı için tüketmeye özen gösterin. Çok yağlı baharatlı, kükürtlü, kokulu (lahana, karnabahar, pırasa, kereviz gibi) yiyecekler bulantı ve kusmayı artırabileceği için bu besinleri ayrı bir yerde pişirin veya yemeklere azar azar ilave ederek hazırlayın.
Makarna, sebze gibi yiyecekleri haşlandıktan sonra suyu dökülmeden tüketin.
Hazır gıdalardan kaçının (hazır çorba, hazır meyva suyu vs.).
Doğal besin tüketin.
Mevsimi olmayan sebze ve meyvelerden kesinlikle uzak durun.
Bu dönemlerde sık görülen kabızlığın önlenmesi için bir bardak ılık suyun içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edip için.
Kayısı, erik veya bu meyvelerin marmelatlarından tüketin. Ayrıca bulgur, sebze, meyve ve kurubaklagil gibi posalı yiyeceklerden yiyin.
Meyveleri kabuklarını soymadan yemeye çalışın.
Salam, sucuk, sosis gibi katkı maddeleri çok bulunan yiyecekleri fazla tüketmeyin.
Mutlaka iyotlu tuz kullanın. Ödem, preklemsi, hipertansiyon gibi problemleriniz varsa tuzsuz yiyin.
Bir günde ortalama 3 su bardağı süt veya yoğurt; 3 kibrit kutusu peynir, 1 haşlanmış yumurta; 3 köfte büyüklüğünde et, tavuk veya balık; 1 porsiyon kurubaklagil veya pilav makarna; 6 - 7 ince dilim ekmek; 3 porsiyon sebze yemeği; 3 - 5 porsiyon meyve yiyin.
Kilo fazlası varsa yağda kızartmalar, hamur işleri, ağır tatlılardan uzak durun. Günde ortalama bir silme avuç kuru yemiş (fındık, fıstık, ceviz) tüketin.