Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hamilelikte acilma ne zaman olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hamilelikte açılma ne zaman olur?​

İlk normal doğumdaki açılmaların gerçekleşmesi yaklaşık 12-14 saat aralığında sürerken, ikinci veya sonraki doğumunu yapan kadınlar için bu süre 4-6 saate kadar düşebilmektedir. Bunun nedeni de, rahim kaslarının daha önce gereken genişleme ve esnemeyi yaşamış olması ve dolayısıyla daha kolay açılma göstermesidir.

Kaç cm açıklıkta su gelir?​

Başlangıçta 1 cm kadar olan açıklık, 10 cm olduğunda bebek dışarı çıkmaya hazır demektir. Doğum sürecinde ebe veya doktor, eliyle rahim ağzını kontrol ederek açıklığın ne kadar olduğunu tespit eder. Kimilerinde çok kısa sürede tamamlanabilen bu açılma süreci, bazı kadınlarda çok daha farklı sürelerde gerçekleşebiliyor.

Kadınlar neden 9 ay hamile kalır?​

Kadınlar neden 9 ay hamile kalır?
Evrim buna çözüm olarak hamileliği dokuz ayla sınırlandırmış. Antropologlara göre bu durum bebeğin kafatasının daha fazla büyümesini engellerken, diğer primatlara karşın göreceli olarak daha az gelişmiş dünyaya gelmelerine neden oluyor, ki bu da bebeklerin daha fazla bakıma ihtiyacı olduğu anlamına geliyor.

Doğum en geç kaçıncı haftada olur?​

Doğum en geç kaçıncı haftada olur?
Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır.

Rahimde açılma olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Bebeğiniz doğum kanalına girdiğinde bunu 3 şekilde anlayabiliriz. Birincisi ağrı eşiğimiz yüksektir, ağrıları algılamayız, kanama ile fark ederiz. Bu kanama 9 ay boyunca kapalı olan rahim ağzının ilk açılma kanamasıdır. Halk arasında ”loşi” yada ”nişan” olarak ifade edilir.

Bebeğin doğum kanalına girdiği nasıl anlarız?​

Peki, ‘bebeğin doğum kanalına girdiğini nasıl anlarız? ‘
- Bebek kanala doğru indiğinde karnınızın üst kısmında bir boşluk hissi meydana gelmektedir.
- Aşağıya doğru inişin gerçekleşmesiyle, akciğerlerinizdeki basınç azalacak ve daha kolay nefes alıp vermeye başlanacaktır.

Kaç Santim açılınca doğum başlar?​

Kaç Santim açılınca doğum başlar?
İlk doğumlar için ortalama saatte 1 cm, sonraki doğumlar içinse, satte 1.5 cm olacak şekilde ilerler ve 10 cm rahim ağzı açılması olduğunda, rahim ağzı tam olarak açılmış kabul edilir ve böylece 2. evre olan ıkınma evresi başlar.

Hamilelik neden 9 ay sürer?​

Hamilelik neden 9 ay sürer?
Bu sorunun cevabı önceki düşünceye göre “bebekler daha fazla büyürlerse doğum kanalından geçemezler” şeklindeydi. Dunsworth’la “doğum, annenin hamilelik ve bebeğin gelişimi için artık yeterli enerjiyi sağlayamadığı zaman gerçekleşiyor” deniliyor. Allah kanunu gibi, bebek 9 ayda doğar. …

9 aylık bebek anne karnında nasıl durur?​

9 aylık bebek hala başı yukarıda yani oturma pozisyonunda (makat geliş) durabilir. Doğumdan önce bebeklerin yüzde 96’sı baş aşağı dönmüş olur.

40 haftadan sonra ne kadar beklenir?​

Bebeğin Gelişimi 40 haftayı geçen gebelikte endişelenmenize gerek yoktur. Tıp literatürüne göre, her şey yolunda olduğu sürece 42 hafta dolana kadar (9 ay 24 dün) bebeğin gelmesi beklenebilir. Böyle bir olasılıkta doktor bebeği daha sık takip etmeyi önerecektir. Bazı doktorlar 41 hafta dolana kadar doğumu beklerler.

Doğum en fazla kaç gün gecikir?​

Doğum en fazla kaç gün gecikir?
Tahmini doğum tarihinden 2 hafta öncesine veya 2 hafta sonrasına kadar doğum yapmak normaldir. Gebeliğin ortalama süresi, bir kadının son adet tarihinin birinci gününden itibaren 280 gün veya 40 haftadır. Tam gününü öngörmek zor olabilir. Bebeklerin sadece %5’i tahmini doğum tarihlerinde doğar.
 
Hamilelik sürecinde açılma ne zaman olur sorusuna verdiğiniz cevaplar oldukça detaylı ve bilgilendirici. İlk doğumdaki açılma süresi ile ikinci veya sonraki doğum yapan kadınlar arasındaki farkı açıklamak oldukça önemli. Ayrıca doğum sürecinde rahim ağzının açılma durumunu kontrol etmek için kaç cm açıklığın olduğunu bilmek de oldukça faydalıdır.

Kadınların neden 9 ay hamile kaldığı konusundaki açıklamalar evrimsel bir bakış açısıyla oldukça ilgi çekici. Bebeğin daha fazla bakıma ihtiyaç duyması için 9 aylık bir hamilelik süresinin evrim tarafından belirlenmiş olması anlamlı bir açıklama olarak karşımıza çıkıyor.

Doğum sürecinin en geç hangi haftada gerçekleşebileceği ile ilgili verdiğiniz bilgiler, normal doğumun genellikle 38-40. haftalar arasında gerçekleştiğini açıkça belirtiyor. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum olurken, 42. hafta sonrasındaki doğumlar geç doğum olarak adlandırılıyor.

Rahimde açılma olup olmadığını anlamak için verdiğiniz ipuçları oldukça faydalı. Ayrıca bebeğin doğum kanalına girdiğini nasıl anlayabileceğimiz konusunda da bilgilendirici bilgiler sunmuşsunuz. Bebeğin doğum kanalına girmesi, annenin vücudunda bazı belirtilere neden olabilir ve bu belirtilerin farkında olmak doğum sürecini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir.

Son olarak, kaç santim açıklığın doğumun başlangıcını işaret ettiği konusundaki açıklamanız çok önemli. 10 cm rahim ağzı açılması olduğunda doğum sürecinin ıkınma evresine geçtiğini belirtmek, doğum işçileri için önemli bir bilgidir.

Verdiğiniz bilgilerle hamilelik ve doğum süreci hakkında detaylı bir anlayış geliştirmemize yardımcı oldunuz. Teşekkürler!
 
Geri
Üst