SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Hamilelik bayanlar için çok özel bir tecrübe ve süreçtir. Bu süreçte anne adayının beslenmesine ayrıyeten ihtimam göstermesi gerekir. Hamilelik boyunca sağlıklı bir süreç yaşamak ve bu süreci sağlıklı tamamlamak için kâfi ve istikrarlı beslenme koşuldur.
Hamilelikte alınan kilonun kalitesi çok değerlidir. Annenin hamilelik sırasında alacağı toplam kilolar hamilelik sürecini değerli derecede tesirler. Sizin ve bebeğinizin sıhhati için hakikat beslenip, kâfi fizikî aktivitede bulunmanız gerekir.
1-Öğün Sayınızı Artırın: 3 ana öğün, 2 yahut 3 orta öğün yapmalısınız. Kan şekerinizin ani yükselip alçalmasını engellemiş olursunuz.
2-Bol Sıvı Tüketin: Günde ortalama 10 -12 bardak su içilmelidir. Çay kahve kola üzere içecekler az ölçüde tüketilmelidir. Günde bir yahut iki tane maden suyu içilebilir.
3-Kalsiyumdan Varlıklı Besinler Tüketin: Bebeğinizin kemikleri 4-6 haftadan itibaren gelişmeye başlar. Günde 2 bardak süt tüketilmelidir. Süt yerine yoğurt peynir de tüketilebilir. Kalsiyumdan varlıklı yeşillikler asma yaprağı, roka brokoli, dere otu üzere sebzelerde sofranızda yer almalıdır.
4- Lifli Besinler Tüketin: Kimi gebelerde kabızlık ve bağırsak tembelliği artmaktadır lifli besinler bu sıkıntıları ortadan kaldırılmasında yardımcı olacaktır. Beyaz ekmek yerine esmer ekmek tüketilmeli yeniden posa istikametinden varlıklı olan sebzeler çiğ olarak tüketilebilir.
5-Protein Tüketin: Anne sütünden sonra protein kalitesi en yüksek besin olan yumurtadan her gün bir tane tüketin. Kırmızı et, tavuk, balık günlük beslenmenizde yer almalıdır.
6- Haftada 2 Gün Balık Tüketin: Bebeğinizin beyin gelişimini olumlu istikamette etkileyen omega 3 içeriğinden ötürü balık tüketimi hayli kıymetlidir.
7-Hamur İşleri Ve Şerbetli Tatlılardan Uzak Durun: Boş kalori kaynağı olan bu yiyecekler size ve bebeğinize ziyanı bile dokunabilir. Tatlı gereksiniminizi sütlü tatlılarla, meyveler, hurma üzere besinlerle gidermeye çalışın.
8-Kuruyemiş Tüketin: Günlük olarak omega yağ asitlerinden güçlü olan, ceviz, badem, fındık orta öğünlerinizde yer alsın.
9-Meyve Tüketin: Günde 2 3 porsiyon meyvenin gebelikle artan vitamin ve mineral muhtaçlığını karşılamak için tüketilmesi gerekir.
10- İşlenmiş Besinlerden Uzak Durun:
Raf ömrünü uzatmak için koruyucular, renklendiriciler üzere kimyasallar eklenmiş yiyecekleri tüketmekten kaçının.(sucuk, salam, sosis)
Hamilelikte alınan kilonun kalitesi çok değerlidir. Annenin hamilelik sırasında alacağı toplam kilolar hamilelik sürecini değerli derecede tesirler. Sizin ve bebeğinizin sıhhati için hakikat beslenip, kâfi fizikî aktivitede bulunmanız gerekir.
1-Öğün Sayınızı Artırın: 3 ana öğün, 2 yahut 3 orta öğün yapmalısınız. Kan şekerinizin ani yükselip alçalmasını engellemiş olursunuz.
2-Bol Sıvı Tüketin: Günde ortalama 10 -12 bardak su içilmelidir. Çay kahve kola üzere içecekler az ölçüde tüketilmelidir. Günde bir yahut iki tane maden suyu içilebilir.
3-Kalsiyumdan Varlıklı Besinler Tüketin: Bebeğinizin kemikleri 4-6 haftadan itibaren gelişmeye başlar. Günde 2 bardak süt tüketilmelidir. Süt yerine yoğurt peynir de tüketilebilir. Kalsiyumdan varlıklı yeşillikler asma yaprağı, roka brokoli, dere otu üzere sebzelerde sofranızda yer almalıdır.
4- Lifli Besinler Tüketin: Kimi gebelerde kabızlık ve bağırsak tembelliği artmaktadır lifli besinler bu sıkıntıları ortadan kaldırılmasında yardımcı olacaktır. Beyaz ekmek yerine esmer ekmek tüketilmeli yeniden posa istikametinden varlıklı olan sebzeler çiğ olarak tüketilebilir.
5-Protein Tüketin: Anne sütünden sonra protein kalitesi en yüksek besin olan yumurtadan her gün bir tane tüketin. Kırmızı et, tavuk, balık günlük beslenmenizde yer almalıdır.
6- Haftada 2 Gün Balık Tüketin: Bebeğinizin beyin gelişimini olumlu istikamette etkileyen omega 3 içeriğinden ötürü balık tüketimi hayli kıymetlidir.
7-Hamur İşleri Ve Şerbetli Tatlılardan Uzak Durun: Boş kalori kaynağı olan bu yiyecekler size ve bebeğinize ziyanı bile dokunabilir. Tatlı gereksiniminizi sütlü tatlılarla, meyveler, hurma üzere besinlerle gidermeye çalışın.
8-Kuruyemiş Tüketin: Günlük olarak omega yağ asitlerinden güçlü olan, ceviz, badem, fındık orta öğünlerinizde yer alsın.
9-Meyve Tüketin: Günde 2 3 porsiyon meyvenin gebelikle artan vitamin ve mineral muhtaçlığını karşılamak için tüketilmesi gerekir.
10- İşlenmiş Besinlerden Uzak Durun:
Raf ömrünü uzatmak için koruyucular, renklendiriciler üzere kimyasallar eklenmiş yiyecekleri tüketmekten kaçının.(sucuk, salam, sosis)