- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 175.615
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hamileler neden kahve Icemez?
Vücuda 200 mg kafein alındığında bebeğe kan gönderen plasentanın içindeki akım % 25 azalmakta ve kafein de bebeğe geçmektedir. Anne adaylarının göz ardı etmemesi gereken tehlike de burada başlamaktadır. Anne adayının sahip olduğu kafein yıkımını sağlayan metabolizma, bebek ve plasentasında bulunmamaktadır.Hamilelikte kahve içtiniz mi?
Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, hamilelik dönemi boyunca günde 200 mg’a adar alınan kafeinin bebeğe zararı yoktur. Bu oran günde yaklaşık 2 fincana denk gelse de bizim düşüncemiz bir bardak kahvenin kafi geleceği yönündedir.Kafein bebeğe Zarar Verir mi?
Bebek ne kadar küçük ise kafeini vücuttan atma yeteneği de o kadar azdır. Bu yüzden kafein dozunuzu bunu düşünerek belirlemenizde fayda var. Kahve anneye çarpıntı yapmayabilir, fakat anne karnındaki bebeğin kalp atışı ya da solunumunda hızlanmalara neden olabilir. Kafein, bebeğin beyin gelişimini de olumsuz etkiler.
Kahve içmek düşüğe neden olur mu?
Yalnızca kahvede değil, çayda da kafein vardır. Gebelik sürecinde her türlü besinin aşırısından kaçınmak gerekir. Kafein de bunların başında gelmektedir. Aşırı kahve tüketiminin gebelikte düşüğe yol açabileceğini ortaya koyan araştırmalar da mevcuttur” diyor.Hamilelikte hangi yiyecekler yenmez?
Hamilelik Sürecinde Uzak Durulması Gereken 20 Besin- Az pişmiş ya da çiğ et.
- Az pişmiş ya da çiğ yumurta.
- 3. Alkol.
- Çiğ balıklar ve sakatatlar.
- Hazır gıdalar.
- İyi yıkanmamış meyve ve sebzeler.
- 7. Kafein.
- 8. Bazı balık türleri.
Hamileyken Hangi kahve içilir?
Hamilelik sürecinde de filtre kahve alışkanlığı olan bir anne adayı filtre kahve içmek isteyebilir. Fakat yukarıda da bahsettiğimiz gibi içerisinde bulunan kafein bebek gelişiminden, demir eksikliğine kadar birçok olumsuz etki yaratacaktır. Bunun için hamilelikte filtre kahve tüketimiz önerilmemektedir.
Gebelikte kafein tüketimi ne kadar olmalı?
Amerikan Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’ne göre, bebeğin etkilenmemesi ve sağlıklı dünyaya gelmesi için annenin 200 mg ve altında kafein tüketmesi gerekir. Dünya Sağlık Örgütü ise sınır değeri günde 300 mg olarak belirlemiştir. Burada sınır, kafein içeren içecekleri günde 2 büyük kupadan fazla tüketmemektir.Kafein bebek düşürür mü?
Yüksek doz kafein alımının bebeğin iskelet sistemini de olumsuz etkilediğini ifade eden Kavasoğlu “Boy kısalığına, uzuvlarda kol ve bacaklarda kısalığa, düşük doğum ağırlığına yol açar. Yine kafein rahimde kasılmalarla düşüğe yol açabilir” dedi.Hamilelik sırasında nelere dikkat edilmeli?
Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?