AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hamileler Hangi Duaları Okumalı

SoruCevap

Yeni Üye
Hamilelikte Hangi Dualar Okunmalı,
Hamilelerin Okuması Gereken Dualar,
Hamilelerin Okuyacağı Dualar

Hamileler Hangi Duaları Okumalı

Doğum, yerine gore hayati tehlike arz eden bir ameliyat olabilir Boylesine ciddi bir olay, elbette sadece manevi dua ile geciştiritlemez Once maddi tedbirler alınır, yani gereken ebeye, doktora gidilir, alaka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevi tedbire, yani duaya gelir

Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da oyle kesin şifaya sebep olmaz Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddi, hem de manevi tedbiri dinimiz istemektedir Birini icra edip otekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur

Maddi tedbirden sonra alınacak manevi tedbiri, yani okunacak duayı, Efendimiz şoyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Once Ayete’lKursi okunur, sonra (Felak ve Nas) sUreleri okunur Bunlardan sonra da şu ayet okunur:

İnne rabbekumullahullezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin summesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlubuhu hasisev veş şemse vel kamera ven nucume musehharatim bi emrih ela lehul halku vel emr tebarakellahu rabbul alemin (Araf 54)

Resuli Ekrem Efendimiz kızı Fatıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mubarek nesil Hazreti Hasan ve Huseyin Efendilerimiz boyle dualarla dunyaya gelmişlerdir Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şukretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, munasip olan bir comertliktir

Hamileyken okunmasi gereken dualar

1gebeligin ilk 4ayında subahanallahi vebi hamdihi 5000defa okunmalı cocugun saglıklı olmasi icin2guzel yuzlu olması icin yusuf suresi okunur3ahlakı guzel olması icin ibrahim suresi49ay boyunca 71 defa enbiya suresi okunur salih evlat icin5dogumu kolaylaştırmak icin inşrak suresi ilk 3 ayeti okunur6bol bol yasin okunmalı7mumkunse 1 kere hatim etmeli8en az 40 gece gece namazı kıl9hergun sabah namazında 50 ihlas,50 kadir suresi oku10140 selavat getir Allah yardımcımız olsun

Alıntı

Geri