- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Hamile kadın kocasına nasıl davranmalı?
Hamile kadına karşı eşi sakin ve anlayışlı olmalıdır. Onun hassas, alıngan ve ilgiye ihtiyacı olduğu bir dönemde olduğunu göz önünde bulundurmalı, ilgi istediği zaman görmezlikten gelmemeli ya da “zaten ilgileniyorum daha fazla nasıl ilgi göstereyim?” diye düşünmemelidir.Islama göre boşanma nasıl gerçekleşir?
İslam hukukunda boşanma hakkı esas olarak kocaya tanınmıştır. Evlenme sırasında koca isterse kadına istediği zaman boşanabilmek hakkını verebilir. Bu hak kadına sonradan da verilebilir. Kadın veya kadının yerine üçüncü bir kişi de kocaya bir bedel vererek boşanmayı elde edebilir ki buna “hul” denir.Hamile kadınlar bu uyum sürecinde, çevrelerindeki herkesten, öncelikle de eşinden, hem duygusal hem de fiziksel anlamda desteğe ve hoşgörüye gereksinim duyar. Buna bir örnek vermek gerekirse, anne adayı, eşinden, dünyaya gelecek bebekleri için kendisi kadar heyecanlanmasını bekler.
Kadının Bosama hakkı var mıdır?
Kadın, ister nikâh esnasında isterse evlilik devam ederken elde ettiği boşanma yetkisini kullanmak zorunda değildir. Kadın kocasının verdiği bu yetkiyi baştan kabul etmeyeceği gibi, sonradan kendi rızasıyla da iade edebilir.
Tek talak ile boşama olur mu?
Mutlak anlamıyla talâk meşrû sayılmakla birlikte fakihler, kocanın karısını boşamasının normal şartlardaki hükmü konusunda farklı görüşler ileri sürmüş, bazıları bunun kural olarak mubah, bazıları ise haram olduğunu söylemiştir. Tek başına talâk niyeti talâk sayılmaz. Boşama sarih veya kinayeli sözlerle gerçekleşir.
Anne adayı bu dönemde desteğe ihtiyaç duyar. Hamile kadına karşı eşi sakin ve anlayışlı olmalıdır. Onun hassas, alıngan ve ilgiye ihtiyacı olduğu bir dönemde olduğunu göz önünde bulundurmalı, ilgi istediği zaman görmezlikten gelmemeli ya da “zaten ilgileniyorum daha fazla nasıl ilgi göstereyim?” diye düşünmemelidir.
Hamilelikte duygu değişimi ne zaman başlar?
Bu değişiklik hormonal açıdan da aynıdır. Kadınların bazıları gebeliği boyunca ağlama durumları ile karşılaşırken diğerleri ilk 3 aylık dönemde kendini duygusal hisseder. Hormon salgısında bir değişikliğin gerçekleşmesi göz önünde bulundurulduğunda gebeliğin ilk 3 ayında duygusal değişimler yaşanması söz konusudur.Annenin yorgunluğu bebeği etkiler mi?
Yorgunluk, uzun zaman ayakta kalma, çevresel stres gibi nedenler hamileliği olumsuz etkiliyor ve erken doğuma sebep olabiliyor.Mutlu bir gebelik geçirmeniz, karnınızdaki bebeğin daha sağlıklı gelişmesine ve düşük riskinin azalmasına sebep olur…
- 1- Anne olan arkadaşlar edinin.
- 2- İstikrarlı bir ilişkiniz olsun.
- 3- Mali durumunuzu düzene sokun.
- 4- Sevdiğiniz bir doktor bulun.
- 5- Bir adım önde olun.
Ani duygu değişimi hamilelik belirtisi mi?
Ani duygu değişimleri, hassaslaşan sinirler hamileliğin ilk haftasında gerçekleşen belirtiler arasındadır. Vücudun hormonal değişiminin başladığı bu dönem anne adayında karın, bel ve baş ağrısına neden olur.
Anne karnındaki bebek sesten korkar mı?
“Mesela anne karnındaki bebek müzik sesini duyabilir ve reaksiyon gösterebilir. Müzik sesi yüksekse bebeğin kalp atımları hızlanabilir. Yüksek ve gürültülü sesler bebeği sinirlendirebileceği gibi, sakin ve klasik slow müzikler bebeği sakinleştirebilir. Kan basıncını düşürüp oksijen oranını arttırabileceği görülmüştür.