AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hamile kadin dis dolgusu yaptirabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.865
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hamile kadın diş dolgusu yaptırabilir mi?​

Yine herhangi bir bilimsel kanıt olmamakla birlikte bazı diş hekimleri gebelikte civalı amalgam dolgu maddelerini kullanmamayı tercih ederler. Bunlar tamamen kişisel tercihlerdir ve sizin tedavinizi etkilemezler. Sonuç olarak hamilelik sırasında dolgu ve kanal tedavisi yaptırmanın bir sakıncası yoktur.

Diş çekimi hamileliğin her evresinde uygulanabilir mi?​

Diş çekimi hamileliğin her evresinde uygulanabilir mi?
Genellikle acil olmayan işlemler de hamilelik sürecinde yapılabilir. Ancak herhangi bir diş tedavisi için en uygun zaman 4. Ve 6. aylar arasıdır. Şiddetli ağrının eşlik ettiği acil durumlarda tedavi hamileliğin herhangi bir döneminde yapılabilir.

Hamile iken 20 lik diş çekilir mi?​

Hamile iken 20 lik diş çekilir mi?
Diş eti problemlerinde hamileliğin her ayında müdahale edilebilir. Gömülü 20 yaş dişleri genelde ağrıya sebep olup, akut bir alevlenme sonucunda tekrar pasif döneme geçer. Diş hekiminin muayenesi sonucu yapılacak olan tedavi doğum sonrasına ertelenebilir.

Hamileliğin ilk haftalarında diş ağrısı olur mu?​

Bu soruya net olarak bir yanıt vermek doğru olmaz. Gebelik sürecinde her an diş ağrılarıyla boğuşmanız gerekebilir. Ancak yine de hamileliğin 2-8 ayları arası diş ağrıları için en riskli dönemlerdir.

Hamilelikte neden dolgu yapılmaz?​

Hamilelikte neden dolgu yapılmaz?
Kanal tedavisi, diş dolgusu gibi uygulamalar bebeğe zarar vermez. Bu konuda bebeğin zarar gördüğünü destekleyen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır. Bu yüzden gebelik döneminde diş dolgusu yaptırmanın bebeğe bir zarar yoktur.

Hamileyken neden dişçiye gidilmez?​

Hamileyken neden dişçiye gidilmez?
Diş hekimi ve kadın doğum uzmanları, gebelikte diş eti iltihabı tedavi edilmezse erken doğum riskinin arttığı uyarısını yapıyor. Uzmanlara göre hamilelikte ağız ve diş sağlığıyla ilgili her müdahalenin gerekli durumlarda anne adayına da uygulanabileceği, ihmalin sonuçlarının daha riskli olacağı belirtiliyor.

Hamileliğin her evresinde uygulanan diş tedavisi nedir?​

Gebelikte diş tedavisi, kanal tedavisi, hatta anestezi altında bile diş çekimleri yapılabilir. Tedavi sırasında kullanılan lokal anesteziklerin (uyuşturucuların) bebeğe hiç zararı yoktur. Antibiyotik tedavisi gerekiyorsa diş doktorunuz kadın doğum uzmanı ile görüşerek bebeğe zarar vermeyecek antibiyotik verebilir.

Gebelikte diş çekimi ne zaman yapılır?​

Gebelikte diş çekimi ne zaman yapılır?
Hamilelikte diş çekimi söz konusu olduğunda zamanlama çok önemlidir. American Pregnancy Association, elzem diş işlemlerinin 3-6 ay arasında yapılmasını ve elzem olmayanların ise doğum sonrasına ertelenmesini tavsiye etmektedir.

Hamilelikte diş problemleri ne zaman başlar?​

Hamilelikte diş problemleri ne zaman başlar?
Hamilelikte Diş Eti Problemleri Ne Zaman Başlar? Gebelikte diş eti sorunları genellikle; 2. ayda başlayıp 8. ayda en üst seviyeye gelmektedir.

Diş dolgu iyi yapılmazsa ne olur?​

Çatlamış Dolgular Eğer dolgu diş yüzeyinden yüksekse ve ısırma baskısının çoğunu alıyorsa çatlaklar oluşur. Çatlaklar aynı zamanda çiğneme ve ısırma olaylarından dolayı da olur. Dolgunun çevresinde küçük çatlaklar oluşabilir.

Diş dolgusu ücreti ne kadar?​

Diş dolgusu ücreti ne kadar?
Gümüş amalgam diş dolgu fiyatları 400 TL ile 450 TL, Kompozit reçine diş dolgu fiyatları 500 TL ile 600 TL arasında iken, porselen diş dolgusu fiyatları ise 1000 TL ile 1200 TL arasındadır. Fiyatlar bilgilendirme niteliğinde olup, kişiye ve tedaviye göre değişebilmektedir.

Hamilelikte dişçiye Ne zaman gidilir?​

Hamilelikte dişçiye Ne zaman gidilir?
Hamilelikte ağız bakımı ve diş tedavisinde, ağrının bebeği etkilememesi için özellikle 16-28. Haftalar arasında tedavi yapılması tercih edilmelidir. Gebelikte diş tedavisi, kanal tedavisi, hatta anestezi altında bile diş çekimleri yapılabilir.
 
Hamile kadınlar da diş dolgusu yaptırabilirler. Diş dolgusu, gebelik döneminde bebeği etkilemez ve güvenle uygulanabilir. Bazı diş hekimleri gebelikte civalı amalgam dolgu maddelerini tercih etmeyebilirler, ancak bu tamamen kişisel tercihlere bağlıdır ve tedavinizi etkilemez.
Diş çekimi de hamileliğin her evresinde uygulanabilir. Genellikle acil olmayan işlemler hamilelik sürecinde yapılabilir. Ancak en uygun zaman dilimi olarak 4. ve 6. aylar arası önerilir. Acil şiddetli ağrı durumlarında tedavi hamileliğin herhangi bir döneminde gerçekleştirilebilir.
Hamilelik döneminde 20 lik dişlerin çekilmesi de mümkündür. Gömülü 20 yaş dişleri genellikle ağrıya sebep olabilir ve diş hekiminin muayenesi sonucu gerekli tedavi doğum sonrasına ertelenebilir.
Hamilelik sürecinde diş ağrısı herhangi bir evrede ortaya çıkabilir. Ancak genellikle 2-8 aylar arası diş ağrıları için riskli dönemler olarak bilinmektedir.
Gebelikte diş dolgusu yapılmamasıyla ilgili endişelerin bir bilimsel dayanağı bulunmamaktadır. Kanal tedavisi ve diş dolgusu gibi uygulamaların bebeğe zarar vermediği konusunda herhangi bir çıkarıt bulunmamaktadır. Dolayısıyla hamilelik döneminde diş dolgusu yaptırmanın bebeğe zarar verdiği yönünde bir kanıt bulunmamaktadır.
Hamilelikte diş hekimine gitmeme konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Diş hekimi ve kadın doğum uzmanları, gebelikte diş eti iltihabının tedavi edilmemesi durumunda erken doğum riskinin artabileceği konusunda uyarılarda bulunmaktadır. Bu nedenle gebelikte ağız ve diş sağlığına özen göstermek önemlidir.
Gebelikte diş tedavisi, kanal tedavisi ve hatta anestezi altında diş çekimi gibi işlemler uygulanabilir. Tedavi sırasında kullanılan lokal anesteziklerin bebeğe zarar vermediği belirtilmektedir. Antibiyotik tedavisi gerektiğinde diş doktoru ve kadın doğum uzmanı işbirliği ile bebeğe zarar vermeyen bir antibiyotik tercih edilebilir.
Gebelikte diş çekimi söz konusu olduğunda zamanlamanın çok önemli olduğu vurgulanmaktadır. Elzem diş işlemleri genellikle 3-6 aylar arasında yapılmalıdır ve elzem olmayan işlemler doğum sonrasına ertelenebilir.
Hamilelikte diş probllemeleri genellikle 2. aydan itibaren başlayıp 8. ayda en üst seviyeye ulaşabilir. Bu nedenle gebelik süresince diş ve diş eti sağlığına özen göstermek önemlidir.
 
Geri
Üst