- Konu Yazar
- #1
Hamburger için hangi et?
Ev yapımı hamburgerleri leziz yapan ilk başta doğru et seçimi. Öyle kasaptan, marketten köftelik kıyma çektirirseniz yaptığınız ekmek arası köfte olur, hamburger değil. Dolayısıyla dana döş etini tercih etmeli ve yağ oranının kullanılan et ağırlığına göre olmasına dikkat etmeli.Hamburger etinin içinde ne var?
Hamburger Köftesi Tarifi, Püf Noktalarıyla İçin Malzemeler- 500 gram kıyma (dana döş)
- 1 adet yumurta.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 yemek kaşığı galeta unu.
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi.
- 1 yemek kaşığı hardal.
Hamburger köftesi içine ne konur?
Hamburger köftesi içine ne konur?Hamburger Köftesi İçin Malzemeler :
- 500 gr kıyma (dana döş)
- 1 adet yumurta.
- 1 yemek kaşığı ketçap.
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi.
- 1 tatlı kaşığı hardal.
- 3 yemek kaşığı galeta unu.
- 1 çay kaşığı kekik.
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu.
En güzel kıyma hangi etten olur?
En güzel kıyma hangi etten olur?En lezzetli köfteler dananın göğüs kısmına ait olan döş etinden hazırlanan kıyma ile yapılır. Döş etinin orta yağlı kısmının iki kere çektirilmesiyle ideal köftelik kıyma elde edilmiş olur. Köftelerin lezzetini belirleyen bir diğer etmen ise içine fazla ekmek koymamak ve baharatını iyi ayarlamaktır.
Hamburger köftesi dananın neresi?
Yağsız kıymadan burger olmaz. İsteyen gitsin bonfile yesin![Hafif güler yüz :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Burger eti nasıl hazırlanır?
Hamburger köftesi için geniş bir kasede kıyma, pekmez, sirke, hardal, ekmek kırıntısı, tuz ve karabiberi çok fazla yoğurmadan, alt üst ederek karıştırın. Karışan hamburger köftesini dört eşit parçaya bölün ve hamburger köftesi şeklini verip buzdolabında yaklaşık 20 dakika kadar bekletin.Hamburger köftesi nasıl olmalı?
Hamburger köftesi nasıl olmalı?En iyi Burger kıyması, dananın döş kısmından çıkmaktadır. Döş kısmından yağlı olarak çekilen kıyma, tek seferde iri olarak çekilmelidir. Sonuçta bu köftenin, diğerlerinden bir farkı olacaktır. Burger eti hazırlanırken aşırı yoğurmaktan kaçınılmalıdır.