AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hamburger Ekmeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un ( ele yapışmayacak kıvam alması gerek ben 3 su bardağı unu denetimli kullandım)
Üzeri için;
Su
Susam

Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık su süt, toz maya şekeri karıştırıp 2-3 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
Daha sonra tuz yumurta ve unu da denetimli ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru toparlamak için iki yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip üzerini güzelce hava almayacak biçimde kapatıp 45 dakika mayalandırıyoruz.
Hamurumuz mayalanınca mandalina büyüklüğünde alıp top haline getirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
15 dakika tepsi mayalaması yapıyoruz.
Üzerine fırça yardımı ile su sürüp susam serpiştiriyoruz.
Evvelce ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 25 dakika üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst