- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Hambelesin tadı nasıl?
Bu meyvenin siyah ve kırmızı tonlarında olan türleri de bulunuyor, söylemeden geçmeyelim. Son olarak, tadı nasıl derseniz, oldukça aromatik, hafif buruk hafif tatlı bir lezzete sahip olduğunu söyleyebilirsiniz. Özellikle kahverengileşmeye başlayanların tadı biraz daha tatlı, aklınızda bulunsun.Murt ne zaman olur?
Murt meyvesinin kırmızı ve siyah renk tonlarında olan türleri de mevcuttur. Beyaz tonlu olanlarına Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü yerlerde rastlanabilirken siyah renkli olanları daha ziyade Antalya ve civarında doğal olarak yetişir. Siyah murt meyveleriyle en sık aralık – şubat ayları arasında karşılaşılır.Yaban mersini kansızlığa iyi gelir mi?
Yaban mersininde bulunan en önemli Vitamin B12 dir. Aynı zamanda yaban mersini demir içeriği açısından da zengindir. B12 ve Demir minerali sayesinde kan üretimini arttırır, hücrede oksijen ve besinleri taşımak için gerekli demir minerali içeriğinden dolayı sizleri kansızlık sorununa karşı koruyacaktır.
Hambeles kabız yapar mı?
– Hambeles içeriğinde uçucu yağ, sitrik asit ve doğal şeker bulundurur. Kandaki şekeri olumsuz etkilemediğinden şeker hastalarının bile rahatlıkla tüketebileceği bir meyvedir. Ayrıca bağırsak sağlığını koruyan hambeles bitkisi kabızlık ve ishal gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.
Hambeles mi hambeles mi?
Genel olarak murt ya da hambeles adıyla bilinen, mersin, hambelis gibi farklı adlarla da anılan bu bitki, küçük ağaç, ağaççık ya da çalı olarak söz edilen, boyu en fazla 5 metreye kadar çıkabilen bir bitki. Genellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu alanlarda kendiliğinden yetişiyor, maki topluluğuna ait sayılıyor.Murt nerede yetişir?
Murt meyvesi Türkiye’de Akdeniz ikliminin etkili olduğu bölgede yetişen bir bitkidir. Ağaç ya da ağaçlık biçimli bitki en iyi Çukurova bölgesinin coğrafyasında yetişir. Dağlık alanlar ve yol kenarları bu bitkinin en fazla görüldüğü yerlerin başında gelir.Murt meyvesinden ne yapılır?
Beyaz hambeles meyvesi daha ziyade tazeyken tüketilmekteyken, siyah renkli hambeles ile hem reçel hem de reçel dışında marmelat ve likör de yapılmaktadır. Bu kullanım yöntemleri ile murt meyvesinin raf ömrü de uzatılmaktadır.