AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Halkin katilimi toplantisi nerede yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.349
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Halkın katılımı toplantısı nerede yapılır?​

Halkın katılımı toplantısı Toplantı Çevre ve Şehircilik İl Müdürünün veya görevlendireceği bir yetkilinin başkanlığında yapılır. Toplantı tutanağı, bir sureti Valilikte kalmak üzere Bakanlığa gönderilir. Komisyon üyeleri kendilerine iletilen tarihe göre halkın katılımı toplantısına katılabilirler.

Halkın katılımı toplantısı nedir?​

ÇED; yapılması planlanan projenin çevresel etki değerlendirmesinin yapılması için başvuru ile başlayan ve Bakanlık tarafından kararın verilmesi ile sona eren süreç olarak tanımlanıyor.
Halkın katılımı toplantısına başkanlık etmek hangi kurum kuruluşun görevidir?​
b) Halkın Katılımı Toplantısı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürünün veya görevlendireceği bir yetkilinin başkanlığında yapılır. Toplantıda; halkın, proje hakkında bilgilendirilmesi, görüş, soru ve önerilerinin alınması sağlanır. Başkan, katılımcılardan görüşlerini yazılı olarak vermelerini isteyebilir.

ÇED gerekli değildir raporu nereden alınır?​

ÇED gerekli değildir raporu nereden alınır?
EK 2 listesinde yer alan projelerle ilgili hazırlanan proje tanıtım dosyaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın taşra teşkilatı olarak illerde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine sunularak Çed Gerekli Değildir kararı alınır.

ÇED gerekli değildir belgesi ne demek?​

ÇED gerekli değildir belgesi ne demek?
“ÇED Gerekli Değildir” kararı, projenin önemli çevresel etkilerinin olmadığı ve ÇED Raporu hazırlanmasına gerek olmadığını belirten karardır. ÇED Gerekli Değildir kararı alınması sonrası yatırıma başlanabilir.

ÇED raporu hangi durumda aranmaz?​

(3) “ÇED Gerekli Değildir” kararı verilen proje için beş (5) yıl içinde mücbir sebep bulunmaksızın yatırıma başlanmaması durumunda “ÇED Gerekli Değildir” kararı geçersiz sayılır. (4) “ÇED Gereklidir” kararı verilen projeler için bir (1) yıl içerisinde Bakanlığa başvuru yapılmaması durumunda karar geçersiz sayılır.

ÇED raporu almak için nereye başvurulur?​

ÇED raporu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılması gerekiyor. Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlar: Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, Proje Tanıtım Dosyası hazırlamalıyorlar Bakanlığa sunuyor.
 
Halkın katılımı toplantısı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürünün veya görevlendireceği bir yetkilinin başkanlığında yapılan bir toplantıdır. Toplantı tutanağı, bir sureti Valilikte kalmak üzere Bakanlığa gönderilir. Komisyon üyeleri kendilerine iletilen tarihe göre halkın katılımı toplantısına katılabilirler.

Halkın katılımı toplantısı; yapılması planlanan projenin çevresel etki değerlendirmesinin yapılması için başvuru ile başlayan ve Bakanlık tarafından kararın verilmesi ile sona eren süreç olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin önemli bir aşamasıdır. Toplantıda, halkın projeden etkilenecekleriyle ilgili bilgilendirilmesi, görüş, soru ve önerilerinin alınması sağlanır.

Halkın katılımı toplantısına başkanlık etmek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürünün veya görevlendireceği bir yetkilinin görevidir. Toplantıda halkın proje hakkında bilgilendirilmesi, görüş, soru ve önerilerinin alınması sağlanır; başkan katılımcılardan görüşlerini yazılı olarak vermelerini isteyebilir.

ÇED gerekli değildir raporu, EK 2 listesinde yer alan projelerle ilgili hazırlanan proje tanıtım dosyalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın taşra teşkilatı olarak illerde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine sunularak alınır.

ÇED gerekli değildir belgesi, bir proje için önemli çevresel etkilerin olmadığını ve ÇED Raporu hazırlanmasına gerek olmadığını belirten bir karardır. Bu karar alındıktan sonra yatırıma başlanabilir.

ÇED raporu, "ÇED Gerekli Değildir" kararı verilen projeler için beş yıl içinde mücbir sebep olmadan yatırıma başlanmaması durumunda geçersiz sayılır. Aynı şekilde, "ÇED Gereklidir" kararı verilen projeler için bir yıl içerisinde Bakanlığa başvuru yapılmaması durumunda karar geçersiz hale gelir.

ÇED raporu almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurulmalıdır. Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kurumlar, Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, Proje Tanıtım Dosyası gibi belgeleri hazırlayarak Bakanlığa sunmalıdır.
 
Geri
Üst