- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Halka tatlısı nasıl yapılır malzemeleri?
Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su.
- 1 çimdik tuz.
- 2 su bardağı un.
- 4 adet yumurta.
- 1 yemek kaşığı irmik.
- 1 yemek kaşığı nişasta.
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu.
En kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır?
- – Tatlınızı yapmaya ilk şerbetinden başlamalı ve şerbeti soğumaya bırakmalısınız.- – Yumurtaları ilave etmeden önce hamurunuzu dinlendirmelisiniz.
- – Yumurtaları hamura teker teker eklemeli ve her yumurtayı eklemenizden sonra güzel bir şekilde karıştırmalısınız.
- – Tatlılarınızı kısık ateşte yavaş yavaş pişirmelisiniz.
Adana halka tatlısı nasıl yapılır?
Öncelikle şerbetin önceden yapılmış ve soğumuş olması gerekiyor. Hamuru için gerekli olan malzemeler karıştırılır. Sıkma torbası ya da pompaya doldurularak kızgın yağa sıkılarak kızartılır. Kızaran tatlılar yağdan çıkartılıp direkt şerbet atılır.
Halka tatlısı evde nasıl yapılır?
Halka Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?- Şerbet için uygun bir tencereye şeker su ve limon dilimi ekleyin.
- Şeker eriyince kadar karıştırın.
- Tencereye su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyin.
- Tereyağı eriyip su kaynamaya başlayınca üzerine unu ekleyin.
- 5 kadar kadar bu şekilde karıştırarak pişirin.
Halka tatlısı hamuru nasıl yapılır?
Sade Halka Nasıl Yapılır?- Unu hamur yoğurma kabına alın.
- Margarini, suyu ve sıvı yağı ilave edin.
- Hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 12-15 dakika pişirin.
Orjinal tulumba tatlısı nasıl yapılır?
Orjinal Hakiki Lezzette Muhteşem Tulumba Tatlısı Tarifim Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; şeker ve suyu ocakta pişirip 25 dk orta ateşten az altta kaynatalım.
- Şerbeti kapatmaya beş dk kala limon suyunu ilave edelim.
- Hamuru için; derin bir tavaya suyu, şeker ve tuzunu, yağını ekleyip karıştıralım.
Tulumba tatlısı için öncellikle tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Ardından 5-6 damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın. Bir tencereye tereyağı ve suyu koyup tencerenin altını açın, yağ eridiğinde unu içine eleyerek ilave edin. Şeker ve tuzu da ilave edip karıştırın ve ortalama 10 dakika pişirin.
Mileytut, Adana ve Mersin yörelerinde karşımıza çıkan bir tatlı. Görüntüsüyle aşureyi andıran bu yöresel tatlı için basit bir hamur ve basit bir şerbet hazırlanıyor. İçine bol miktarda baharat ilave edilen ve mis gibi kokusuyla herkesi mest eden şerbeti mileytut tatlısının en önemli özelliği.
Hazır şambaba tatlısı şerbeti nasıl yapılır?
İlk olarak soğuk suyu şekeri ve 1 dilim limonu ocağa alıp kaynamaya bırakalım. Kaynayınca cinbaba tatlımızı kaynayan şerbete boşaltalım. Hafif ateşte 5 dk ara ile karıştırarak şerbeti çekene kadar kaynatalım soğumaya bırakalım. Tatlımız soğurken 1 paket kremşantiyi yarım su bardağı süt ile çırpalım.
Dizi tatlısı şerbeti nasıl yapılır?
Bir tencere içerisine şeker ve su alınır ocakta kaynatılır. Klasik hazırlanan şerbetler gibi bir on dakika kaynatılıp , limon suyu sıkılıp altı kapatılır. Bir tepsi içerisine dizilen tatlıların üzerine şerbet dökülür. Şerbetini tam çekmesi için bir iki defa ters düz edilir ki şerbet tam çeksin.Ipe dizili tatlı nasıl yapılır?
Yapılışı- Bir tencere içerisine şeker ve su alınır ocakta kaynatılır.
- Bir tepsi içerisine dizilen tatlıların üzerine şerbet dökülür.
- Şerbetini tam çekmesi için bir iki defa ters düz edilir ki şerbet tam çeksin.
- Arzuya göre süslenip servis edilir.