Halka Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Halka Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetimizi yapalım 2 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su ve 4-5 damla limon suyunu ekleyip, 15 dk kaynatıp soğumasını bekleyelim.
Hamuru için yoğurt, irmik, kabartma tozu, un ve sıvı yağı ekleyip, karıştıralım.
Sıkma torbasına yada pasta enjektörüne koyup tavaya bol sıvı yağ ekleyip soğuk yağın içine halka formunda sıkalım.
Ocağı açıp, önlü gerili kızartalım soğuk şerbete koyup, 2 dakika bekletip, çıkartalım. Afiyet olsun.
Halka Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Halka Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetimizi yapalım 2 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su ve 4-5 damla limon suyunu ekleyip, 15 dk kaynatıp soğumasını bekleyelim.
Hamuru için yoğurt, irmik, kabartma tozu, un ve sıvı yağı ekleyip, karıştıralım.
Sıkma torbasına yada pasta enjektörüne koyup tavaya bol sıvı yağ ekleyip soğuk yağın içine halka formunda sıkalım.
Ocağı açıp, önlü gerili kızartalım soğuk şerbete koyup, 2 dakika bekletip, çıkartalım. Afiyet olsun.
Halka Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı