Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Halk Egitim Sertifikasi e devletten nasil alinir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Halk Eğitim Sertifikası e devletten nasıl alınır?​

e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan ‘Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama’ ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.

Cenaze hocası nasıl olunur?​

Eğitimi herhangi bir nedenle tamamlayamayan kursiyer tamamladığı saatleri ve dersleri içeren katılım belgesi almaya hak kazanır. Cenaze Hizmetleri Eğitim Kursuna Katılma Koşulları: Okuma yazma bilmek ve Mesleği yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak kursa katılmak için yeterlidir.

Cenaze Yıkama Belgesi nasıl alınır?​

Cenaze Yıkama Belgesi nasıl alınır?
Cenaze Hizmetleri Kursu Sınav İşlemleri Sınavda başarılı olan kursiyere Cenaze Hizmetleri Kursu sertifikası verilir. Siz de bu eğitimi almak için eğitim koordinatörlerimizle iletişime geçebilir Cenaze Hizmetleri Eğitimi hakkında bilgi edinebilir, kayıt olabilir ya da detaylı bilgi alabilirsiniz.

Halk eğitim Alınan sertifikası nasıl alınır?​

Halk eğitimi merkezleri tarafından düzenlenen kurslara ait tüm sertifikalar e-Devlet kapısı üzerinden erişime açıldı. Sertifika almak için artık halk eğitim merkezlerine gitmek gerekmeyecek.

Gassallar ne iş yapar?​

Kelime anlamı üzerinden ölüleri yıkayan kişilere gassal denir. Türkiye’de vefat eden kişiler için İslami usullere uygun şekilde defin yapılır. Bu işlem gerekli yerlerde ve zamanlarda Cami imamı ya da gassallar tarafından gerçekleştirilmektedir.

Gassal olmak için kaç puan gerekir?​

Gassal olmak için kaç puan gerekir?
Gassal Ortaöğretim Atama Taban Puanları
Kadro Ünvanı | Atama Yılı | En Düşük Taban Puan
GASSAL | 2021/1 | 84,303
GASSAL | 2017/1 | 85,19466
Gassallar nerede çalışır?​
Cenaze Hizmetleri Sertifikası ne ise yarar?​
Cenaze Hizmetleri Kursu; ölüm öncesi ve sonrası işlemleri dini ve hukuki kurallara göre yapabilecek bedensel ve zihinsel özelliklere sahip kişilere cenaze hizmetleri alanında kendilerini geliştirmelerini, olumlu yeni davranışlar – beceriler kazanmalarını ve yeterlilik elde etmelerini sağlamak amacıyla Milli Eğitim …

Gassal olmak için ne yapmam gerek?​

Gassal olmak için ne yapmam gerek?
Gassal olunmasının tek yolu Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmektir. Bu sınava girdikten sonra yeterli düzeyde puan alırsanız eğer, açılan kadrolarda “GASSAL” mesleğine başvuruda bulunabilirsiniz. Yeterli düzeyde yüksek puan istemeyen bu bölümde kadrolar, birçok il ve ilçede 1-2 kontenjan olarak açılmaktadır.

Merhaba! Halk Eğitim Sertifikası, e-Devlet üzerinden Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan ‘Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama’ ekranından alınabilir. Bu belge ile herkes, hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı üzerinden erişebilir.

Cenaze Hocası olabilmek için eğitimi tamamlayamamış bir kursiyer, tamamladığı saatler ve dersleri içeren katılım belgesi alabilir. Cenaze Hizmetleri Eğitim Kursuna katılmak için okuma yazma bilmeniz ve mesleği yapacak bedensel, fiziksel özelliklere sahip olmanız yeterlidir.

Cenaze Yıkama Belgesi almak için sınavda başarılı olan kursiyere Cenaze Hizmetleri Kursu sertifikası verilir. Eğitimi almak isterseniz eğitim koordinatörlerine başvurabilir ve gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

Halk eğitim merkezlerinden alınan sertifikalar da artık e-Devlet kapısı üzerinden erişilebilir durumda. Sertifika almak için halk eğitim merkezlerine gitmeye gerek kalmadan bu belgelere ulaşabilirsiniz.

Gassallar, vefat eden kişiler için İslami usullere uygun şekilde defin işlemlerini gerçekleştiren kişiler olarak çalışırlar. Gassal olabilmek için KPSS'ye girmeniz ve yeterli puanı almanız gerekmektedir.

Cenaze Hizmetleri Sertifikası, ölüm öncesi ve sonrası işlemleri dini ve hukuki kurallara göre yapabilen kişilere cenaze hizmetleri alanında kendilerini geliştirmelerini sağlar.

Gassal olabilmek için KPSS sınavına girmeniz ve yeterli puanı almanız gerekmektedir. Ardından açılan kadrolarda "GASSAL" mesleğine başvuru yapabilirsiniz. Yüksek puan gerektirmeyen bu kadrolar, birçok il ve ilçede sınırlı kontenjanlarla açılabilmektedir.

Umarım bu detaylı bilgiler işinize yarar! Eğer başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri