AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Halk egitim kurslarindan ucret alinir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Halk eğitim kurslarından ücret alınır mı?​

Halk Eğitim Merkezi Kursları ÜCRETSİZDİR! Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim şekilde HEM’de verilen tüm kurslar tamamen ücretsiz olup, isteğiniz dışında kimse sizden kayıt, öğretim ve sertifika alımı esnasında ücret talep edemez, zorlayamaz.

2 kademe okuma yazma kursu kimler açabilir?​

Soru 2. Yetişkinler II. Kademe Okuma Yazma Eğitimi Kursuna kimler katılabilir? Cevap 2. Okuma yazma bilen (Okur Yazarlık Belgesi olan), İlkokulu 3 veya 4. sınıfta terk eden, ilkokul diploması olmayan, zorunlu öğrenim çağı dışına çıkmış yetişkinler katılabilir.
Halk eğitim merkezlerinden alınan sertifikalar ne işe yarar?
Bazı branşlarda zorunlu olarak istenmektedir. Meb onaylı sertifika ile bazı kamu kurumlarında KPSS aranmadan yada kadro haricinde ücretli olarak iş imkanı vardır. HalkEğitim Merkezlerinden aldığınız belgelerle usta öğretici olunamamaktadır ayrıca işyeri açılamamaktadır.
Ara tatilde kurs var mı?
4-) Kurslarda açılacak dersler, 7,8,11 ve 12. sınıflar ile örgün ve açıköğretim mezunlarına yönelik, bu yönerge kapsamında Bakanlıkça hazırlanan kılavuzla belirlenen derslerle sınırlı olacak. 5-) Yarıyıl tatilinde kurs yapılabilecekken ara tatillerde yapılamayacak.

Halk eğitim ücreti ne kadar?​

Halk Eğitim Merkezi Saat ücreti ne kadar 2022? 2022 Yılının Ocak-Haziran ayları: 2022 yılının Ocak-Haziran döneminde uygulanacak maaş katsayısı 0,235445 olarak açıklanmıştır. Buna göre 2022 yılının Ocak-Haziran döneminde brüt ek ders ücreti 32,2 ₺, net ek ders ücreti ise 27,13 ₺’dir.

Halk eğitim kurs hocaları ne kadar maaş alıyor?​

Enflasyon Aralık ayında yüzde 13.58 artarken, yıllık bazda da yüzde 36.08 oldu. 2022 maaş zammı sonrası usta öğreticilerin maaşı 4.420 liradan 5.634 liaya yükseldi.
Okuma yazma kurslarında kimler görev alabilir?
a- Öncelikle kadrolu Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri, b- İstekli olan diğer kadrolu öğretmenler, c- Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı kurul kararı doğrultusunda öğretmen olarak atama şartlarını taşıyan mezunlar (ücretli öğretmenler görevlendirilebileceklerdir.
Okuma yazma kursuna kimler katılabilir?
Okuma yazma bilen (Okur Yazarlık Belgesi olan), İlkokulu 3 veya 4. sınıfta terk eden, ilkokul diploması olmayan, zorunlu öğrenim çağı dışına çıkmış yetişkinler katılabilir.
Kurs Sonunda Başarılı Olan Kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika Verilir. Kurs Sonunda Sertifikanızı 15 Gün İle 2 Ay Gibi Bir Süre Sonra Halk Eğitim Merkezinden Şahsen Alabilirsiniz. Halk Eğitim Merkezleri Kurslar Dışında Açık Öğretim Yeni Kayıt, Kayıt Yenileme İşlemleri Yapmaktadır.
18-22 kasım 2019 ara tatil öncesi ve sonrasını içeren hafta sonu günlerinde (16-17 kasım ve 23-24 kasım) planlamada yer alıyor ise destek eğitim, İYEP,Egzersiz , belleticilik vb diğer çalışmalar yapılabilir ve ek ders ödemesi yapılır.
23 nisan’da DYK olur mu?
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü resmi tatildir, resmi tatillerde eğitim öğretim faaliyeti, kurs, sınav vb yapılmaz. Eğitim öğretim faaliyetinin yapılmamasından dolayı dyk ek ders ödemesi yapılmaz.
Halk eğitim Merkezi ek ders ücreti ne kadar?
Sözleşmeli ek ders ücretleri 23,41 lira, Takviye ek ders ücreti 54,57 lira ve özel eğitim ek ders ücreti de 34,09 lira olacak. Bu zamlı ücretler de Şubat ayından itibaren yatırılmaya başlanacak. İşte 2022 yılı (kadrolu öğretmen-sözleşmeli öğretmen) ek ders güncel ücretleri; (Gündüz) ek ders ücreti 27.29 TL.

Halk eğitim Usta öğretici ders saat ücreti ne kadar?​

2022 usta öğretici saat ücreti ne kadar oldu? Sözleşmeli ek ders ücretleri 23,41 lira, Takviye ek ders ücreti 54,57 lira ve özel eğitim ek ders ücreti de 34,09 lira olacak. Bu zamlı ücretler de Şubat ayından itibaren yatırılmaya başlanacak.

Usta öğretici saat ücreti ne kadar 2021?​

Buna göre 2021 yılının Ocak-Haziran döneminde brüt ek ders ücreti 23,21 ₺, net ek ders ücreti ise 19,55 ₺’dir. %20 vergi dilimine giren öğretmenlerin alacağı net ek ders ücreti 18,39 ₺’dir. Gece net ek ders ücretleri %15 vergi dilimi için 20,95 ₺, %20 vergi dilimi için 19,71 ₺ olmuştur.

Geri