AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Halk Egitim kurslarinda devamsizlik ne kadar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Halk Eğitim kurslarında devamsızlık ne kadar?​

Halk Eğitim Merkezlerinde Açılan Tüm Kurslar İçin Devam Zorunludur. Kursun Toplam Eğitim Süresinin 5/1’inden Fazla Devamsızlık Yapan Kursiyerler Sertifika Alma Hakkını Kaybeder. Örneğin 80 Saat Toplam Eğitim Süresi Bulunan Bir Kurs İçin En Fazla Yapılabilecek Devamsızlık Süresi 80/5= 16 Saattir.

Halk Eğitim Kursları ücret veriyor mu?​

Halk Eğitim Kursları ücret veriyor mu?
Düzenlenen eğitim programlarına katılarak hem bir meslek sahibi olup hem de para kazanmak mümkün. Kurslarda verilen eğitimler, öğretilen işler uzmanlar tarafından verilmektedir. Bunların bazıları ücretsiz Halk Eğitim kursu olup, bazıları ücretlidir.

Halk eğitimde kurs açmak için kaç öğrenci gerekli?​

Öğretmenin sertifikası kursu açmak için yeterliyese Halk Eğitim Merkezi kursu açar.

Halk Eğitim hocaları ne kadar ücret alıyor?​

Halk Eğitim hocaları ne kadar ücret alıyor?
Halk Eğitim Merkezlerinde kurs açılmak istenilen bir alandaki okuldan mezun olmayanların Ustalık / Usta Öğreticilik Belgesi sahibi olması gerekiyor. Kadrolu usta öğreticiler 3 bin 500 TL civarında maaş almaktadır.
1 5 devamsızlık ne demek?​
1/5 oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez. Kurs sonunda yapılan sınavda başarsız olan öğrencilere de belge verilmez.

Komek devamsızlık kaç gün?​

Komek devamsızlık kaç gün?
KOMEK’ten sertifika alabilmek için; kursiyerlerin mevcut ders saatinin 1/5’i kadar devamsızlık hakkı bulunur. Bu oran aşılırsa, kursiyer, derse devam edemez ve sertifika alamaz. Ayrıca, ceza olarak 1 yıl boyunca KOMEK’te herhangi bir kursa kayıt yaptıramaz.

Hangi kurslar para kazandırıyor?​

2021 Yılında En Çok Para Kazandıran Sertifikalar
- Mesleki Becerileriniz Resmiyete Kavuşsun!
- Fotoğrafçılık Sertifikası
- 2. Web Tasarım Sertifikası
- 3. Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifikası
- Dijital Pazarlama Uzmanlığı Sertifikası
- Liderlik Eğitimi Sertifikası
- İnsan Kaynakları Sertifikası
- İleri Excel Sertifikası

Meslek Edindirme Kursları para veriyor mu?​

Meslek Edindirme Kursları para veriyor mu?
İŞKUR İşbaşı Eğitim ve Mesleki Eğitim kurslarına dahil olursanız hem meslek edinebilir hem de para kazanabilirsiniz.

Halk eğitim kursları en az kaç kişiyle açılır?​

Halk Eğitim Merkezlerinde 72 Alanda, 3701 Farklı Kurs Taleplere Göre Açılabiliyor. Halk Eğitim Merkezi Tarafından Bir Kursun Açılması İçin En Az 12 Kişilik Bir Grup Oluşması, Usta Öğreticinin Temin Edilmesi Gereklidir.

Halk eğitimde en az kaç saat kurs açılabilir?​

Halk eğitimde en az kaç saat kurs açılabilir?
Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır.
Halk Eğitim ücretli öğretmen maaşları ne zaman yatar?​
Ücretli öğretmenlere yapılan zam oranıyla birlikte ücretli öğretmen maaşları ne zaman yatar soruları akıllara geldi. Girdikleri ders sayısına göre ücret alan ücretli öğretmenlerin maaşları her ayın 1’i le 15’i arasında yatmaktadır.

Halk eğitim merkezlerine öğretmen olarak nasıl başvurulur?​

Halk eğitim merkezlerine öğretmen olarak nasıl başvurulur?
Usta Öğreticilik Başvuruları Kurumların Resmi İnternet Sitelerinden Yada Kurumların Panolarından İlan Edilir, Belirtilen Başvuru Tarihleri Arasında Başvurular Alınır. Halk Eğitim Merkezleri Usta Öğretici Başvuru Tarihleri Eylül Aylarında Alınmaktadır. Başvurular E-Yaygın Sisteminden E-Devlet Girişi İle Yapılacak.
 
Halk Eğitim kurslarında devamsızlık konusunda oldukça sıkı kurallar bulunmaktadır. Toplam eğitim süresinin 5'te 1'inden fazla devamsızlık yapan kursiyerler, sertifika alma hakkını kaybederler. Örneğin, 80 saatlik bir kurs için en fazla yapılabilecek devamsızlık süresi 16 saattir. Bu nedenle, kurslara düzenli olarak devam etmek önemlidir.

Halk Eğitim kurslarının ücretli ve ücretsiz olduğu bilinmektedir. Bazı kurslar ücretsizken bazıları ücretlidir. Özellikle meslek edindirme kursları genellikle ücretsiz olup, katılımcılara meslek edinme imkanı sunarlar.

Halk Eğitim Merkezlerinde kurs açmak için belirli bir öğrenci sayısına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu genellikle en az 12 kişilik bir grup olması gerektiği belirtilmektedir. Ayrıca, öğretmenin sertifikası da kurs açmak için yeterli olmalıdır.

Halk Eğitim hocalarının maaşları konusunda ise kadrolu usta öğreticilerin genellikle 3.500 TL civarında maaş aldığı bilinmektedir. Kurs açılmasına engel olmayan bir başka faktör de kursun işlenmesi gereken minimum saatlerdir. Günlük en fazla 8 hafta sürecek bir kurs için 40 saat, haftalık en az 15 saatlik ders işlenmelidir.

Halk Eğitim kurslarına öğretmen olarak başvuru yapmak isteyenlerin, usta öğreticilik başvurularının ilgili kurumların resmi internet siteleri veya kurumların panolarından ilan edildiği tarihlerde başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular genellikle Eylül aylarında alınmaktadır ve E-Yaygın Sisteminden ya da E-Devlet Girişi ile yapılmaktadır.
 
Geri
Üst