AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Halk Egitim Kurslari kac gun suruyor?

Editör

Yeni Üye

Halk Eğitim Kursları kaç gün sürüyor?​

Halk Eğitim Merkezlerinde Açılan Kursların Süreleri Kursa Göre Değişmektedir. 1 Günlük 8 Saat Süreli Kurslar Açılabildiği Gibi İki Bin Saat Süreli İleri Seviye Kurslar Da Açılabilir. Açılan Tüm Kurslar İçin Devam Zorunludur, Kursun Toplam Eğitim Süresi 1/5’inden Fazla Devamsızlık Yapan Kursiyerin Kaydı Silinir.

Bilgisayar sertifikası ne kadar sürede alınır?​

Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimle bilgisayar işletmenliği sertifikası için gereken eğitimi 160 saat olarak planlamıştır.

Ofis Programları Kullanımı Kursu nedir?​

Ofis Programları Kullanımı Kursu nedir?
Bu program, kursiyerlere bilgisayarda kelime işlemci, elektronik tablolama ve sunum hazırlama programlarını kullanabilme bilgi ve becerisi kazandırmayı hedeflemektedir. Konu Başlıkları: Kelime işlemci programı, elektronik tablolama programı, sunum hazırlama programı.

Ismek bilgisayar kursları kaç ay sürüyor?​

İsmek Bilgisayar Kursu (160 Saat) Bunun için İsmek Bilgisayar Kullanımı branşı bulunmakta olup, 160 saat sürecek eğitimden oluşmaktadır. Hiç bir bilgi ve tecrübenin aranmadığı bu branşta sıfırdan bilgisayar öğretimi yapılmaktadır. O nedenle sizde 16-70 yaş arasında olsanız bile bu eğitimlere katılmaya çekinmeyiniz.

Halk Eğitim Kursları kaç saat?​

Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.

Bilgisayar işletmenliği sertifikası nedir?​

Bilgisayar işletmenliği sertifikası nedir?
Bilgisayar işletmenliği sertifikası, sizin bilgisayar bilginizin kanıtı niteliğindedir. Bu sertifika, iş başvurularında size kapıları açan bir anahtara dönüşebilir. Kamu kurum ve kuruluşlara, MEB onaylı bir sertifika ve yeterli KPSS puanı ile bilgisayar işletmeni olarak atanabilirsiniz.

Ofis Programları Kursu Sertifikası ne işe yarar?​

Yaşamın her alanında ofis programları kursu çok önemli ayrıcalıklar sağlar. Hem bireysel açıdan hem de kurumsal kapsamda ve iş amaçlı etkin çözüm yöntemleri sağlamaktadır. Bu çözümleri daha kolay hale getirmek ve kariyer hedefine ulaşabilmek konusunda excel bir avantaj sunar.

Ofis uzmanlığı sertifikası ne işe yarar?​

Kamuda görevde yükselmede istenilen bu sertifika aynı zamanda birçok alanda başvuru sırasında zorunlu tutulmaktadır. Bu programa katılan bireyler Microsoft Word, Excel ve Powerpoint eğitim programlarının içeriğinde belirtilen konularda yeterli bilgiye sahip olmaktadır.

Ismek bilgisayar kursu MEB onaylı mı?​

Ismek bilgisayar kursu MEB onaylı mı?
Bilgisayar Kullanımı Hemen hemen tüm kurs merkezlerimizde verilen bu eğitim için hiç bir ücret talep edilmemekte ayrıca eğitim sonunda MEB sertifikası verilmektedir.

Ismek yaş sınırı var mı?​

İlk olarak 2015 yılında başlattığı yaz kursu uygulamasını devam ettiriyor. Genel anlamda bakıldığında çocuk ve gençlere yönelik olan ismek yaz kursları ilk başladığında 7-21 olarak uygulanmış olup, 2016 yılında ise yaş sınırını şekillendirerek 9-21 olmasına karar verilmiştir.

Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kursların süreleri kursa ve içeriğine göre değişmektedir. Örneğin, 1 günlük 8 saatlik kurslar olduğu gibi, 2000 saatlik ileri seviye kurslar da açılabilir. Devam zorunluluğuna sahip olan tüm kurslarda, toplam eğitim süresinin 1/5'inden fazla devamsızlık yapan kursiyerin kaydı silinmektedir.

Bilgisayar sertifikası almak isteyenler için Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimle bilgisayar işletmenliği sertifikası için gereken eğitimi 160 saat olarak planlamıştır.

Ofis Programları Kullanımı Kursu ise kursiyerlere bilgisayarda kelime işlemci, elektronik tablolama ve sunum hazırlama programlarını kullanabilme becerisi kazandırmayı hedeflemektedir. Bu kursun içeriği genellikle kelime işlemci programı, elektronik tablolama programı ve sunum hazırlama programı gibi başlıklardan oluşmaktadır.

İsmek Bilgisayar Kullanımı branşı altında verilen İsmek Bilgisayar Kursu 160 saatlik bir eğitimi kapsamaktadır. Bu eğitimde hiçbir bilgi ve tecrübe aranmamakta, katılımcılara sıfırdan bilgisayar öğretimi verilmektedir. Bu kursa 16-70 yaş aralığındaki herkes katılabilmektedir.

Halk Eğitim Kurslarında günlük girilebilecek kursların, yani ders saatlerinin en fazla 8 haftalık ise 40 saat olması gerekmektedir. Haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olarak belirlenmiştir. Bu süreçler, öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenmektedir.

Bilgisayar işletmenliği sertifikası, bilgisayar bilginizi kanıtlamak amacıyla alabileceğiniz bir sertifikadır. Bu sertifika, iş başvurularında sizin için avantaj sağlayabilir ve kamu kurumlarına MEB onaylı olarak atama yapmanıza yardımcı olabilir.

Ofis Programları Kursu ve Ofis Uzmanlığı Sertifikası da iş hayatında size fayda sağlayabilecek sertifikalardır. Bu kurslar, bireysel ve kurumsal düzeyde faydalar sağlayarak kariyerinize destek olabilir, özellikle kamu kurumlarındaki görev yükseltmelerinde talep edilen belgeler arasında yer alabilir.

İsmek Bilgisayar Kullanımı eğitimleri genellikle MEB onaylıdır ve katılımcılara ücretsiz olarak sunulmaktadır. Eğitimlerin sonunda MEB onaylı sertifika verilmektedir.

Öte yandan, İsmek'in yaş sınırı başlangıçta 7-21 yaş arasında uygulanmış olsa da daha sonraki yıllarda bu sınır 9-21 yaş aralığına çıkarılmıştır. Bu durum, İsmek tarafından düzenlenen yaz kurslarında genel bir uygulamadır.

Geri