AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Halk Egitim ilk yardim kursu ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Halk Eğitim ilk yardım kursu ne işe yarar?​

imkanı olan herkesin yurttaşlık bilinci ile eğitimini ciddi bir biçimde tamamlayıp edinmesi gereken bir yeterlilik. ilk yardım eğitimi ile olası ciddi bir kaza anında sağlık ekibi gelinceye kadar hasta veya yaralının durumunun kötüye gitmesinin engellenmesi amaçtır.

Ilk yardım eğitimi aldıktan sonra nerelerde çalışılır?​

İlk yardım eğitmeni; sürücü kursu, özel okul, ilk yardım eğitim merkezi, kamu ve özel sektörde çalışabilir.
İlk yardım eğitici eğitimi sertifikası kaç yıl geçerli?
b) İlkyardım eğitmeni yetki belgelerinin geçerlilik süresi beş yıldır. Geçerlilik süresi biten yetki belgesi sahiplerinin, belge geçerlilik süresi içinde en az 15 eğitim (belgeli/yetki belgeli) verdiklerini belgelemeleri durumunda, güncelleme veya eğitim tekrarına gerek kalmadan belgeleri yenilenir.

Paramedikler ilk yardım eğitimi verebilir mi?​

İlkyardım Yönetmeliği gereği sadece Sağlık Personeli olanlar (Tıp Doktoru, Diş Hekimi, Sağlık Memuru, Hemşire, Paramedik, Att, Tıbbi Teknolog, Yard. Sağ, Pers. vb.) İlkyardım Eğitmeni olabilmektedir.

Halk eğitim ilk yardım kursu ne kadar sürüyor?​

Eğitim süresi 2 gün (16 saat) olup hem uygulamalı hem teorik konular anlatılmaktadır. Eğitim programı sonunda katılımcılar İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenmiş sınav merkezlerinde teorik ve pratik sınava tabii tutulurlar.
İlk yardım sertifikası yenileme nasıl yapılır?
İlk Yardım Sertifikasının Geçerlilik Süresi Dolduğunda Ne Yapmalıyım? İlkyardım sertifikasının geçerlilik süresi dolduğunda en yakın ilkyardım eğitim merkezine giderek güncelleme (yenileme) eğitimi programına katılmalısınız. SARIZEYBEK İlkyardım Eğitim Merkezi’ni arayarak 0850 644 644 9 ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

İlk yardım sertifikası almak ne kadar sürer?​

Sertifikalı ilk yardım eğitimleri 1 grupta en az 5 en fazla 20 kişi olacak şekilde düzenlenebilir. Eğitim süresi 2 gün (16 saat) olup hem uygulamalı hem teorik konular anlatılmaktadır. Eğitim programı sonunda katılımcılar İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenmiş sınav merkezlerinde teorik ve pratik sınava tabii tutulurlar.

İlk yardım kurs ücreti ne kadar?​

İlk yardım yenileme eğitimlerinde ortalama 8 saatlik ilk yardım eğitimi alacakların 425 TL ödemeleri gerekir. 16 saatlik genel ilk yardım eğitimi alacakların ise ödeyecekleri tutar ortalama 850,00 TL’dir.

Geri