AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Halit Ergenç Biyografi

haberci

Yeni Üye
Halit Ergenç ortaöğrenimini Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır 1989 ’da İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri'nden ikinci senesinde ayrılan Ergenç, benzer yıl girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu bölümlerini bitirmiştir
Oyunculuk kariyerinde önemli bir yere sahip olan müzikal, opera ve bale çalışmaları arasında The Adventures of ZAKNew York, Kiss Me Kate, Tatlı Charity, Beni Seviyor, Kral ve Ben, Amphitrion, Evita, Hayalet ve Ötekiler, Şarkılar Susarsa bulunmaktadır Tiyatro çalışmalarına ise Bugün Git Yarın Gel, Popcorn, Arapsaçı, Sevgilime Göz Kulak Ol oyunlarıyla devamlı sanatçının beyazperdede de rol aldığı önemli projeleri bulunmaktadır Halit Ergenç ’in televizyon kariyerinde Hiç Yoktan Aşk, Ölümün El Yazısı televizyon filmlerini, Böyle mi Olacaktı, Kara Melek, Dedem Gofret ve Ben, Tutsak Şehrin İnsanları, Zerda, Aliye gibi başarılı dizi projeleri izlemiştir
*

Halit Ergenç'in ortaöğrenimini Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde tamamladığı bilgisine sahibiz. İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri bölümünden ikinci senesinde ayrılan Ergenç, aynı yıl Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu bölümlerini bitirmiştir.

Oyunculuk kariyerinde müzikal, opera ve bale çalışmaları kadar tiyatro ve televizyon projeleri de önemli bir yer tutmaktadır. Müzikal, opera ve bale çalışmaları arasında The Adventures of ZAKNew York, Kiss Me Kate, Tatlı Charity, Beni Seviyor, Kral ve Ben, Amphitrion, Evita, Hayalet ve Ötekiler, Şarkılar Susarsa gibi önemli eserler bulunmaktadır. Tiyatro alanında da Bugün Git Yarın Gel, Popcorn, Arapsaçı, Sevgilime Göz Kulak Ol gibi oyunlarda sahne almıştır.

Beyazperdedeki başarılı projeleri arasında bulunan Halit Ergenç'in televizyon kariyerinde de Hiç Yoktan Aşk, Ölümün El Yazısı gibi televizyon filmleri ve Böyle mi Olacaktı, Kara Melek, Dedem Gofret ve Ben, Tutsak Şehrin İnsanları, Zerda, Aliye gibi başarılı dizi projeleri bulunmaktadır. Halit Ergenç, geniş bir repertuarı ve çeşitli platformlarda ortaya koyduğu başarılı performanslarıyla Türk televizyon ve tiyatro dünyasında önemli bir yere sahiptir.

Geri