Halis recine nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Halis reçine nedir?​

Halis Reçine Karışımı tamamen doğal, Tropikal bölgenin farklı ağaçlarına ait reçinelerin karışımıdır. İlaç değildir, kimyasal içermez. Doğal ve çok etkili anti-inflamatuar (iltihap giderici) özelliği vardır.
Şifa reçine nedir?
*ŞİFA REÇİNE KARIŞIMI* tamamen DOĞAL ve katkısız bir anti-inflamatuar yani iltihap gidericidir. GASTRİT , ÜLSER, CROHN, ÜLSERATİF KOLİT , BAĞIRSAK HASTALIKLARI ve BAĞIRSAK FLORASI gibi iltihapla seyreden, yangı oluşturan hastalıklarda tedaviye destek gıda takviyesi olarak kullanılır.

Reçine nedir nasıl elde edilir?​

Reçine elde etmek için bitkinin kabuğu özel bir bıçakla çizilir. Sonra balyozla dövülerek veya alevle yakılarak yaralanır. Bazı bitkilerde ise reçine; etanol, eter gibi maddelerin yardımıyla, tüketme metodu ile elde edilir. Bugün sanayide tabii reçinelerin yerini büyük ölçüde suni reçineler almıştır.
Çam akması nasıl kullanılır?
Yara tedavisi için kullanılır. Çam sakızının ezilerek bir macun kıvama gelmesi sağlanmalıdır. Biraz su karıştırılması çam sakızının yumuşaması için yeterli olacaktır. Sonrasında çam sakızı yaraya sürülerek, iltihap kapması önlenir ve yara çabuk kapanarak kabuk bağlamağa başlar.
Çam sakızı özellikle hazımsızlığa iyi gelir. Ağır yemeklerden sonra sindirime yardımcı olması amacıyla çiğnenebilir. Ayrıca çam sakızının mideyi rahatlattığı ve güçlendirdiği bilinmektedir. Reflü ve gastrit gibi mide hastalıklarının neden olduğu şikayetleri azaltır.
Çam Sakızında hangi vitaminler var?
Çünkü ağacın sakızından yapraklarına reçinesine kadar her yeri faydalıdır. Köknar ağacının içinde D, B12, A vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, sodyum ve şeker bulunur. Bu sayede sakızda da aynı değerler bulunmaktadır. Güçlü bir antioksidan olan çam sakızı iltihabı vücuttan kolayca söküp atar.

Reçine nereden elde edilir?​

Reçineler, bitkilerde bir yağ içerisinde erimiş halde veya zamklarla birlikte bulunurlar. Çamgiller, baklagiller, maydanozgiller gibi familyalarda reçine taşıyan bitkiler çoktur. Bu bitkilerde yağ ve zamklarla birlikte bulunan reçineler salgı kanallarında toplanır.
 
Geri
Üst