AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Halil Kocak Dutturu Dunya Şarkı Sozu

haberci

Yeni Üye
Halil Kocak Dutturu Dunya
Halil Kocak Dutturu Dunya Sozleri
Uretimsiz tuketimle devam
Şu limitsiz kredinle tamam
Hadi bir odemede gor bakalım
Anandan emdiğin sut haram
Emniyet ozgurluk dediğin
Karın paranın icadıyla
Satın almasız cıkış var mı
Yeryuzunden semaya
Dutturu dunya Dutturu dunya
Gucu olana pay pay bol gitsin
Ağlarsam namerdim
Ozu sozu bir adamı rast gelsin
Sevmezsem namerdim
Şimdi kimi darağacına vurayım
Sutten mi cıktımda bide hesap sorayım
Oyuncak diyarı yalanım gerceğim amann
Oyuncak diyarı yalanım gerceğim amann aman
Lafını savur akabinde cevir
Tutanı budur devir bu devir
Birazda mahzun durursan
Dunya alem sozune gelir
Hadi belki kabul edilebilir
Sureci doğalsa yenilebilir
Yutulur mu onu bilmem ama
Kolayca adapte olunabilir
Gucu olana pay pay bol gitsin
Ağlarsam namerdim
Ozu sozu bir adamı rast gelsin
Sevmezsem namerdim
Oyuncak diyarı yalanım gerceğim amann
Oyuncakdiyarı yalanım gerceğim amann aman

"Düttürü Dünya" şarkısının sözleri oldukça derin ve anlamlı bir içeriğe sahip. Şarkı, tüketim kültürü, kredi sarmalı, emniyetin özgürlük algısı ve insan ilişkilerine dair çeşitli eleştiriler içeriyor.

Şarkının başlangıcında "Üretimsiz tüketimle devam, Şu limitsiz kredinle tamam" gibi sözlerle tüketim toplumunun getirdiği problemlere dikkat çekiliyor. Aynı zamanda "Anandan emdiğin süt haram" ifadesiyle çocukluktan itibaren yanlış ve haksız uygulamalarla büyütüldüğümüz gerçeği vurgulanıyor.

Şarkı, modern dünyanın yozlaşmış değerleri, maddiyatın her şeyin önüne geçtiği bir sistemin eleştirisiyle devam ediyor. "Emniyet özgürlük dediğin, Karın paranın icadıyla" şeklindeki satırlarla özgürlüğün paranın gücü karşısında nasıl sınırlı kaldığı vurgulanıyor.

Şarkının nakarat bölümünde ise "Düttürü dünya, gücü olana pay pay bol gitsin, Ağlarsam namerdim" ifadeleriyle güçlünün hakim olduğu bir dünyada zayıfların sıkıntılarına dikkat çekiliyor. Aynı zamanda "Ozu sözü bir adamı rast gelsin, Sevmezsem namerdim" şeklindeki sözlerle de içtenlik ve doğruluk üzerinde duruluyor.

Son olarak şarkının tekrarlanan kısımlarında, bireyin kendini ve çevresini sorgulayışı, gerçek ve yalan arasındaki ince çizgi üzerinde düşünmeye sevk eden ifadeler bulunuyor. "Şimdi kimi darağacına vurayım, Sütten mi çıktımda bide hesap sorayım" gibi sözlerle insanın iç dengeleri ve çatışmaları da temas ediliyor.

"Düttürü Dünya" şarkısı, toplumun kültürel ve sosyal yapısına eleştiriler getirirken, bireyin içsel çatışmalarını da yansıtarak derin bir düşünce evreni sunuyor. Bu tür şarkılar insanları düşünmeye ve sorgulamaya teşvik ederken, toplumun farklı yönlerini görme fırsatı sunuyor.