Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri, İstanbul’da bulunmaktadır. Üniversitenin yerleşkesi Eyüpsultan’da yer almaktadır. Haliç Üniversitesi, bilişim teknolojileri üzerine eğitim veren bir üniversitedir. Yönetim Bilişim Sistemleri programı, öğrencilere işletmelerde veri analizi, proje yönetimi ve bilgi sistemleri gibi konuları öğretmektedir. Haliç Üniversitesi, öğrencilere teorik ve pratik eğitimler sunarak, onları bilişim sektöründe başarılı bir kariyere hazırlamaktadır. Yönetim Bilişim Sistemleri programı, öğrencilere iş dünyasında gerekli olan becerileri kazandırarak, onları geleceğin bilişim profesyonelleri haline getirmektedir.
İçindekiler
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunmaktadır. Eyüpsultan, İstanbul’un tarihi ve kültürel öneme sahip semtlerinden biridir. Üniversite, Eyüpsultan’ın Sütlüce semtinde konumlanmıştır.
Üniversiteye ulaşmak için farklı ulaşım seçenekleri bulunmaktadır. İstanbul’un farklı noktalarından Haliç Üniversitesi’ne ulaşmak için toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Eyüpsultan’a otobüs, metrobus veya tramvay gibi toplu taşıma araçlarıyla gelebilirsiniz. Üniversiteye ulaşmak için Sütlüce semtindeki uygun durak veya istasyonlardan inmeniz gerekmektedir.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri, Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlıdır. Sağlık Bilimleri Fakültesi, sağlık alanında eğitim veren bir fakültedir ve çeşitli sağlık programları sunmaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü, aşağıdaki lisans programlarını sunmaktadır:
– Yönetim Bilişim Sistemleri
– Bilgi Yönetimi
– Sağlık Bilişimi
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde aşağıdaki yüksek lisans programları bulunmaktadır:
– Yönetim Bilişim Sistemleri
– Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji
– İşletme Yönetimi
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde aşağıdaki araştırma alanları bulunmaktadır:
– Büyük Veri Analitiği
– Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi
– Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik
– İş Süreçleri Yönetimi
– Veritabanı Yönetimi
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları, çeşitli iş olanaklarına sahip olabilir. Mezunlar, yazılım geliştirme, veritabanı yönetimi, sistem analizi, bilgi güvenliği, proje yönetimi gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, kamu kurumları, özel şirketler, bankalar, sağlık kuruluşları gibi çeşitli sektörlerde istihdam edilebilirler.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde aşağıdaki laboratuvarlar bulunmaktadır:
– Veritabanı Laboratuvarı
– Yazılım Geliştirme Laboratuvarı
– Bilgisayar Ağları Laboratuvarı
– Yapay Zeka Laboratuvarı
– Veri Analitiği Laboratuvarı
Evet, Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerine staj imkanları sunmaktadır. Öğrenciler, staj programları aracılığıyla sektör deneyimi kazanabilir ve teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı bulabilirler. Üniversite, iş dünyasıyla işbirliği yaparak öğrencilerin staj yapabileceği şirketlerle ilişkilerini sürdürmektedir.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerine çeşitli sosyal aktiviteler sunmaktadır. Üniversite, öğrenci kulüpleri, etkinlikler ve organizasyonlar aracılığıyla öğrencilerin sosyal hayatlarına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Öğrenciler, spor etkinlikleri, kültürel etkinlikler, konferanslar, seminerler gibi çeşitli etkinliklere katılma fırsatı bulabilirler.
Evet, Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilere yabancı dil eğitimi vermektedir. İngilizce, bölümdeki derslerin birçoğunda kullanılan bir dildir ve öğrencilerin İngilizce dil becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir. Ayrıca, üniversite çatısı altında İngilizce hazırlık sınıfları ve dil kursları da sunulmaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde deneyimli ve alanında uzman akademik kadro bulunmaktadır. Akademisyenler, öğrencilerin eğitim ve öğretim süreçlerinde rehberlik etmektedirler. Ayrıca, sektör deneyimine sahip öğretim görevlileri de derslerde görev almaktadır. Bu sayede, öğrenciler teorik bilgileri pratiğe dökebilmekte ve sektörün gerçek ihtiyaçlarına uygun bir şekilde yetişmektedirler.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerine birçok imkan sunmaktadır. Üniversite bünyesinde modern sınıflar, laboratuvarlar, kütüphane, spor salonu gibi öğrencilerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlar bulunmaktadır. Ayrıca, öğrencilere burs imkanları, yurt olanakları, kariyer danışmanlığı gibi destekler de sunulmaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde öğrencilere aşağıdaki sertifikasyon programları sunulmaktadır:
– Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA)
– Cisco Certified Network Associate (CCNA)
– Oracle Certified Associate (OCA)
– Project Management Professional (PMP)
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları, genellikle mezun olduktan sonra kısa sürede iş bulma imkanına sahiptirler. Bölümün sağladığı teorik ve pratik bilgi birikimi, mezunların iş dünyasında aranan niteliklere sahip olmalarını sağlamaktadır. Ayrıca, üniversitenin işbirliği yapmış olduğu şirketler ve staj imkanları da mezunların istihdam edilebilirliklerini artırmaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerine çeşitli proje ve araştırma imkanları sunmaktadır. Öğrenciler, bölümdeki dersler kapsamında gerçek hayata yönelik projeler geliştirebilir ve araştırmalar yapabilirler. Ayrıca, öğretim görevlileri tarafından yönlendirilen araştırma projelerine katılma imkanı da bulunmaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’ne öğrenci kabulü için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre yapılan yerleştirme tercihleri kullanılmaktadır. Öğrenci adayları, YKS sınavında belirli bir puan türünde belirli bir sıralamaya sahip olmaları durumunda üniversiteye başvuruda bulunabilirler.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’ne kayıt yapmak için aşağıdaki belgeler gerekmektedir:
– Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuç belgesi
– Lise diploması veya mezuniyet belgesi
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Vesikalık fotoğraf
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrenim ücretleri, üniversitenin belirlediği tarifeye göre değişiklik gösterebilir. Öğrenim ücretleri, her yıl güncellenmekte olup, yüksek lisans ve lisans programları için farklılık gösterebilir. Öğrenim ücretleriyle ilgili detaylı bilgi üniversitenin resmi web sitesinde veya ilgili birimlerle iletişime geçilerek öğrenilebilir.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri için yurt imkanı bulunmaktadır. Üniversitenin kampüsüne yakın konumda bulunan yurtlar, öğrencilere konforlu bir yaşam alanı sunmaktadır. Yurtlar genellikle tek veya çok kişilik odalardan oluşmakta olup, yemekhane, çalışma alanları, sosyal alanlar gibi ortak kullanım alanları da mevcuttur.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerinin farklı ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli sosyal tesisler bulunmaktadır. Üniversite bünyesinde kafeterya, restoran, kütüphane, spor salonu gibi tesisler öğrencilerin kullanımına açıktır. Bu tesisler, öğrencilerin ders aralarında dinlenme ve sosyal etkinliklere katılma imkanı bulmalarını sağlamaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri, çeşitli ilgi alanlarına yönelik öğrenci kulüplerine katılma imkanına sahiptirler. Öğrenci kulüpleri, sosyal etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin sosyal hayatlarına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Öğrenci kulüpleri arasında Bilgisayar Kulübü, Yazılım Kulübü, Kariyer Kulübü gibi farklı temalara sahip kulüpler bulunmaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nden mezun olan öğrenciler, “Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Mezunu” unvanını alırlar. Bu unvan, öğrencilerin aldıkları eğitim ve tamamladıkları programı temsil etmektedir. Mezunlar, bu unvanla iş başvurularında ve kariyer hedeflerinde kendilerini ifade edebilirler.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri, çeşitli şirketlerle işbirliği yaparak öğrencilere st
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları işletmelerde IT yöneticisi, sistem analisti gibi pozisyonlarda çalışabilir.
Programda, veritabanı yönetimi, yazılım geliştirme, iş analitiği gibi dersler bulunur.
Öğrenciler, staj imkanı sayesinde sektör deneyimi kazanır.
Haliç Üniversitesi, teknoloji odaklı bir eğitim anlayışına sahiptir.
Yönetim Bilişim Sistemleri programı, öğrencilere girişimcilik becerilerini de kazandırmayı hedefler.
İçindekiler
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Nerede?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunmaktadır. Eyüpsultan, İstanbul’un tarihi ve kültürel öneme sahip semtlerinden biridir. Üniversite, Eyüpsultan’ın Sütlüce semtinde konumlanmıştır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’ne Nasıl Ulaşabilirim?
Üniversiteye ulaşmak için farklı ulaşım seçenekleri bulunmaktadır. İstanbul’un farklı noktalarından Haliç Üniversitesi’ne ulaşmak için toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Eyüpsultan’a otobüs, metrobus veya tramvay gibi toplu taşıma araçlarıyla gelebilirsiniz. Üniversiteye ulaşmak için Sütlüce semtindeki uygun durak veya istasyonlardan inmeniz gerekmektedir.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Hangi Fakülteye Bağlıdır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri, Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlıdır. Sağlık Bilimleri Fakültesi, sağlık alanında eğitim veren bir fakültedir ve çeşitli sağlık programları sunmaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Hangi Lisans Programlarını Sunmaktadır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü, aşağıdaki lisans programlarını sunmaktadır:– Yönetim Bilişim Sistemleri
– Bilgi Yönetimi
– Sağlık Bilişimi
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Hangi Yüksek Lisans Programları Mevcuttur?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde aşağıdaki yüksek lisans programları bulunmaktadır:– Yönetim Bilişim Sistemleri
– Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji
– İşletme Yönetimi
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Hangi Araştırma Alanları Bulunmaktadır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde aşağıdaki araştırma alanları bulunmaktadır:– Büyük Veri Analitiği
– Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi
– Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik
– İş Süreçleri Yönetimi
– Veritabanı Yönetimi
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Mezunları Hangi İş Olanaklarına Sahiptir?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları, çeşitli iş olanaklarına sahip olabilir. Mezunlar, yazılım geliştirme, veritabanı yönetimi, sistem analizi, bilgi güvenliği, proje yönetimi gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, kamu kurumları, özel şirketler, bankalar, sağlık kuruluşları gibi çeşitli sektörlerde istihdam edilebilirler.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Hangi Laboratuvarlar Bulunmaktadır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde aşağıdaki laboratuvarlar bulunmaktadır:– Veritabanı Laboratuvarı
– Yazılım Geliştirme Laboratuvarı
– Bilgisayar Ağları Laboratuvarı
– Yapay Zeka Laboratuvarı
– Veri Analitiği Laboratuvarı
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Staj İmkanları Bulunmakta mıdır?
Evet, Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerine staj imkanları sunmaktadır. Öğrenciler, staj programları aracılığıyla sektör deneyimi kazanabilir ve teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı bulabilirler. Üniversite, iş dünyasıyla işbirliği yaparak öğrencilerin staj yapabileceği şirketlerle ilişkilerini sürdürmektedir.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Öğrencilere Hangi Sosyal Aktiviteler Sunulmaktadır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerine çeşitli sosyal aktiviteler sunmaktadır. Üniversite, öğrenci kulüpleri, etkinlikler ve organizasyonlar aracılığıyla öğrencilerin sosyal hayatlarına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Öğrenciler, spor etkinlikleri, kültürel etkinlikler, konferanslar, seminerler gibi çeşitli etkinliklere katılma fırsatı bulabilirler.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Yabancı Dil Eğitimi Verilmekte midir?
Evet, Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilere yabancı dil eğitimi vermektedir. İngilizce, bölümdeki derslerin birçoğunda kullanılan bir dildir ve öğrencilerin İngilizce dil becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir. Ayrıca, üniversite çatısı altında İngilizce hazırlık sınıfları ve dil kursları da sunulmaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Akademik Kadro Nasıldır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde deneyimli ve alanında uzman akademik kadro bulunmaktadır. Akademisyenler, öğrencilerin eğitim ve öğretim süreçlerinde rehberlik etmektedirler. Ayrıca, sektör deneyimine sahip öğretim görevlileri de derslerde görev almaktadır. Bu sayede, öğrenciler teorik bilgileri pratiğe dökebilmekte ve sektörün gerçek ihtiyaçlarına uygun bir şekilde yetişmektedirler.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Öğrencilere Hangi İmkanlar Sunulmaktadır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerine birçok imkan sunmaktadır. Üniversite bünyesinde modern sınıflar, laboratuvarlar, kütüphane, spor salonu gibi öğrencilerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlar bulunmaktadır. Ayrıca, öğrencilere burs imkanları, yurt olanakları, kariyer danışmanlığı gibi destekler de sunulmaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Öğrencilere Hangi Sertifikasyon Programları Sunulmaktadır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde öğrencilere aşağıdaki sertifikasyon programları sunulmaktadır:– Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA)
– Cisco Certified Network Associate (CCNA)
– Oracle Certified Associate (OCA)
– Project Management Professional (PMP)
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Mezun Olan Öğrencilerin İş Bulma Oranı Nasıldır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları, genellikle mezun olduktan sonra kısa sürede iş bulma imkanına sahiptirler. Bölümün sağladığı teorik ve pratik bilgi birikimi, mezunların iş dünyasında aranan niteliklere sahip olmalarını sağlamaktadır. Ayrıca, üniversitenin işbirliği yapmış olduğu şirketler ve staj imkanları da mezunların istihdam edilebilirliklerini artırmaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Öğrencilere Hangi Proje ve Araştırma İmkânları Sunulmaktadır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerine çeşitli proje ve araştırma imkanları sunmaktadır. Öğrenciler, bölümdeki dersler kapsamında gerçek hayata yönelik projeler geliştirebilir ve araştırmalar yapabilirler. Ayrıca, öğretim görevlileri tarafından yönlendirilen araştırma projelerine katılma imkanı da bulunmaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’ne Hangi Sınavlarla Öğrenci Kabul Edilmektedir?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’ne öğrenci kabulü için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre yapılan yerleştirme tercihleri kullanılmaktadır. Öğrenci adayları, YKS sınavında belirli bir puan türünde belirli bir sıralamaya sahip olmaları durumunda üniversiteye başvuruda bulunabilirler.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’ne Kayıt İçin Hangi Belgeler Gerekmektedir?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’ne kayıt yapmak için aşağıdaki belgeler gerekmektedir:– Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuç belgesi
– Lise diploması veya mezuniyet belgesi
– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Vesikalık fotoğraf
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Öğrenim Ücretleri Ne Kadardır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrenim ücretleri, üniversitenin belirlediği tarifeye göre değişiklik gösterebilir. Öğrenim ücretleri, her yıl güncellenmekte olup, yüksek lisans ve lisans programları için farklılık gösterebilir. Öğrenim ücretleriyle ilgili detaylı bilgi üniversitenin resmi web sitesinde veya ilgili birimlerle iletişime geçilerek öğrenilebilir.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Yurt İmkanı Bulunmakta mıdır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri için yurt imkanı bulunmaktadır. Üniversitenin kampüsüne yakın konumda bulunan yurtlar, öğrencilere konforlu bir yaşam alanı sunmaktadır. Yurtlar genellikle tek veya çok kişilik odalardan oluşmakta olup, yemekhane, çalışma alanları, sosyal alanlar gibi ortak kullanım alanları da mevcuttur.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Hangi Sosyal Tesisler Bulunmaktadır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerinin farklı ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli sosyal tesisler bulunmaktadır. Üniversite bünyesinde kafeterya, restoran, kütüphane, spor salonu gibi tesisler öğrencilerin kullanımına açıktır. Bu tesisler, öğrencilerin ders aralarında dinlenme ve sosyal etkinliklere katılma imkanı bulmalarını sağlamaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Hangi Öğrenci Kulüpleri Bulunmaktadır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri, çeşitli ilgi alanlarına yönelik öğrenci kulüplerine katılma imkanına sahiptirler. Öğrenci kulüpleri, sosyal etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin sosyal hayatlarına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Öğrenci kulüpleri arasında Bilgisayar Kulübü, Yazılım Kulübü, Kariyer Kulübü gibi farklı temalara sahip kulüpler bulunmaktadır.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nden Mezun Olan Öğrenciler Hangi Unvanı Alır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nden mezun olan öğrenciler, “Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Mezunu” unvanını alırlar. Bu unvan, öğrencilerin aldıkları eğitim ve tamamladıkları programı temsil etmektedir. Mezunlar, bu unvanla iş başvurularında ve kariyer hedeflerinde kendilerini ifade edebilirler.
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde Hangi Stajyer Şirketleri Bulunmaktadır?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri, çeşitli şirketlerle işbirliği yaparak öğrencilere st
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Nerede?
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri İstanbul’da bulunmaktadır. |
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri dört yıllık bir lisans programıdır. |
Program, işletmelerin bilgi sistemlerini yönetmeyi amaçlamaktadır. |
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri, iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun bir eğitim sunar. |
Öğrenciler, program kapsamında hem teknik hem de yönetimsel beceriler kazanır. |
Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları işletmelerde IT yöneticisi, sistem analisti gibi pozisyonlarda çalışabilir.
Programda, veritabanı yönetimi, yazılım geliştirme, iş analitiği gibi dersler bulunur.
Öğrenciler, staj imkanı sayesinde sektör deneyimi kazanır.
Haliç Üniversitesi, teknoloji odaklı bir eğitim anlayışına sahiptir.
Yönetim Bilişim Sistemleri programı, öğrencilere girişimcilik becerilerini de kazandırmayı hedefler.