AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

(Halep) Kuru Patlıcan Dolması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
(Halep) Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
16 adet halep kuru dolmalık
1 çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1.5 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz kimyon kırmızı toz biber kekik nane

(Halep) Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Halepleri yani kuru patlıcan dolmalıkları yıkayıp tencere alalım.
Üzerine kaynar su koyup orta ateşte 15 dakika kadar haşlayalım.
Bu arada içini hazırlayalım pirinci, bulguru yıkadıktan sonra süzelim.
İçi hazırlayacağız kabın içerisine alalım.
Soğanı, dere otunu ve maydanoz ince olarak doğrayıp pirincin üzerine ilave edelim.
Diğer malzemeleride aynı kaba koyup güzelce karıştıralım.
Halepler biraz yumuşayınca ocaktan alalım ve soğuk su dökerek soğutalım.
Halepleri doldurmaya başlayalım dolmaları yarıya kadar dolduruyoruz ve bastırmıyoruz.
Hepsini doldurduktan sonra ağız kısmına domates yada kapatarak pişirebilirsiniz.
Tencereye sıkı ve dik olarak koymaya dikkat edelim üzerine 4 yemek kaşığı sıvı yağ döktükten sonra ocakta kısık ateşte pişiriyoruz.
Dolmaları piştikten sonra mutlaka dinlendirelim afiyet olsun.
(Halep) Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst