AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haklarimiz ve sorumluluklarimiz nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Haklarımız ve sorumluluklarımız nelerdir?​

Hak: İnsanların hepsinde doğuştan gelen ve bütün bireyler için aynı derecede olan kazanılmış ayrıcalıklardır. Özgürlük: Bireylerin eylemlerinde kendi iradelerini kullanabilmeleridir. Sorumluluk: Bireylerin her hangi bir konuda ve durumda üstlerine düşen görevlerdir.

Temel haklarımızı kaç yaşında kazanırız?​

Her çocuğun sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı bulunmaktadır. Bu sayede fiziksel olarak çok daha sağlıklı bir hayat sürdürülebilir. Bundan dolayı sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının önemi büyüktür. 18 yaşını doldurduktan sonra hepimiz seçme ve seçilme hakkına sahip oluruz.
Temel hak ve özgürlüklerimiz nelerdir 6 sınıf?
2) Kişinin Dokunulmazlığı Hakkı: Yasalarla beraber kişinin dokunulmazlığı hakkında anayasamızda pek çok kanun yer almaktadır. 3) Sağlık Hakkı: Her insan sağlıkla ilgili bir sıkıntı yaşadığında tedavi edilme hakkına sahiptir. 4) Eğitim Görme ve Öğrenim Hakkı: Her kişinin eğitim ve öğretim alma hakkı bulunur.
Temel haklarımızdan 5 tanesi nelerdir?
ANAYASAL HAKLARIMIZ

Temel hak ve özgürlükler ne demek?​

Bu haklar başlıca şunlardır: Din ve Vicdan Özgürlüğü, Düşünce Kanaat ve İfade Özgürlüğü, Basın Özgürlüğü, Haberleşme Özgürlüğü, Yerleşme ve Seyahat Özgürlüğü, Toplantı Hak ve Özgürlüğü, Bilim ve Sanat Özgürlüğü v.b. özgürlükler de yine devlet tarafından anayasal güvence altına alınmıştır.

Ailede hak ve sorumluluklar nelerdir?​

Kadın, eşine saygı, çocuklarına sevgi göstermeli; evdeki işleri zamanında ve itinalı olarak yapmalı; evini, malını; kendisinin, kocasının ve çocuklarının onur ve şerefini korumalı, kocasına sevgi ile bağlanmalıdır.

Geri