Hakklarimiz nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hakklarımız nelerdir?​

Yaşama Hakkı Yaşama hakkı insan haklarının temel prensipleri arasındadır.

Çoçuk hakları maddeleri nelerdir?​

Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin maddeleri neler?
Cumhuriyet’le Gelen 10 Temel Hak
Temel haklarımız ve özellikleri nelerdir?
ANAYASAL HAKLARIMIZ

Dil, din, ırk ayrımı olmaksızın her insana eşit olarak verilen haklara temel hak denir. Temel haklar kavramından ilk bahseden yazarlar Aydınlanma Çağı düşünürleri J. Jack Rousseau ve Denis Diderot’dur. Bu hakların başında eğitim ve sağlık hakkı gelir.
Insanların sosyal hakları nelerdir?
Toplumsal yaşama tam katılım için gerekli olan haklardır. Öncelikli olarak eğitim hakkını, aile kurma ve sürdürme hakkını, sağlık hakkını, ayrımcılıktan korunma hakkını içerir. Kim olursak olalım, toplumsal ya da ulusal kökenlerimiz ne olursa olsun, kadın ya da erkek olalım, eğitim hepimizin hakkıdır.

Sivil ve Siyasi Haklar Nelerdir?​

Siyasi hakların kullanımı vatandaşlıkla başlar. Tüm vatandaşlar kanunda bulunan şartlara göre seçme, seçilme ve siyasi faaliyet hakkına sahiptir. Seçimler ve halk oylaması serbest, eşit, gizli, tek dereceli, genel oy, açık sayım ve döküm esasına göre yapılır.

İnsan hakları nelerdir örnekler?​

Yaşama Hakkı Yaşama hakkı insan haklarının temel prensipleri arasındadır.
Bu haklar, yaşam hakkı, kişi dokunulmazlığı, düşünme ve inanç özgürlüğü, özel hayatın korunması, seyahat ve yerleşme özgürlüğü gibi kişisel; ailenin korunması, çalışma ve sözleşme özgürlüğü, sosyal güvenlik hakkı, öğrenimin sağlanması gibi sosyal ve ekonomik; vatandaşlık, seçme ve seçilme hakları, dilekçe hakkı, kamu …
İnsan hakları nedir örnekleri?
Can ve mal güvenliği, din ve vicdan özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü ve siyasi haklar gibi geleneksel hak ve özgürlükler birinci kuşak, çalışma hakkı, adil ve eşit ücret, insan haysiyetine yaraşır bir yaşam düzeyine kavuşma hakkı ve sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı gibi bir takım ekonomik ve sosyal haklar da …
Siyasi haklar nelerdir?
Türkiye’nin vatandaşlarına verilen siyasi haklardan bazıları şunlardır;

Sivil haklar ve özgürlükler nelerdir?​

Medeni haklar arasında yaşama hakkı, ifade ve düşünce özgürlüğü, mülkiyet hakkı, sözleşmelere dahil olma, yasal davalar açma, eğitim ve iş imkânlarına sahip olma, seyahat etme, kamu hizmetlerinden faydalanma ve demokratik siyasi sisteme katılma, ölme hakkı gibi haklar yer alır.

Hukukta haklar kaça ayrılır?​

Para ile ölçülebilme. Para ile ölçülebilen bir değerinin olup olmamasına göre haklar, malvarlığı ve şahıs hakları olarak ikiye ayrılırlar. Malvarlığı hakları, değeri para ile ölçülebilen hakları ifade ederken, şahıs hakları ise ölçülemeyen hakları ifade eder.

Geri