AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hakkimda icra takibi var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hakkımda icra takibi var mı?​

Öncelikle icra dosyası takibi yapabilmek içi e-devlet Kapısı’na yani https://www.turkiye.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Ardından Adalet Bakanlığının e-devlet içindeki sayfasına giderek listelenen hizmetler arasından icra dosyası sorgulamasını bularak işleminizi yapabilirsiniz.

Işyerine gelen hacizde neler alınır?​

Buna ek olarak borçlunun ev ve işyerindeki kayıtlı mallar, para, kıymetli evrak, altın, gümüş, antika eşya, değerli taş, süs eşyaları ve borçlunun yaşamı için gerekli olmayan lüks statüsündeki eşyalar haczedilebilir.” uyarısında bulundu.
Bankadan çektiğiniz kredilerde adınıza yapılmış e-haciz var mı yok mu tek tıkla e-devlet’ten öğrenilecek. Artık e-devlet üzerinde haciz sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Bu çok önemlidir. Çünkü bir haciz durumunda kişinin sahip olduğu taşınır, taşınmaz mallara dair el konma kararı çıkmış demektir.
Işyerine haciz gelebilir mi?
İş dünyasında herkesin ezberindedir: Şirketlerin, ancak imzaladığı çek-seneti vadesinde ödemediğinde, işyerine, banka hesaplarına haciz gelebilir. Onun dışında adi borç için şok haciz yaşanmaz. Alacaklı da tahsil edemediği alacağını tabi ki dava açıp mahkemeye başvurabilir.
Mal beyanında Bulunmazsam ne olur?
Mal Beyanında Bulunmama Cezası Nedir İlgili kanun maddesi uyarınca borçlu yasal süresi içerisinde beyanda bulunmazsa tazyik hapsi ile cezalandırılır. Bu ceza İcra Ceza Mahkemesi tarafından verilmekte olup borçlunun beyanda bulunmasıyla sadece bu cezası ortadan kalkar. İcra takibi devam eder.

Mal bildiriminde bulunmazsa ne olur?​

Bildirilmez ise cezası var mı? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca belirlenen durum ve sürelerde mal bildiriminde bulunmayan memurlar kademe ilerlemesinin durdurulması ile cezalandırılır.

Ek mal beyanı vermemenin cezası nedir?​

6183 Sayılı Kanunu’nun 60. maddesine göre, kendisine ödeme emri tebliğ edilen borçlu, 15 günlük müddet içinde borcunu ödemediği ve mal bildiriminde de bulunmadığı takdirde mal bildiriminde bulununcaya kadar bir defaya mahsus olmak ve üç ayı geçmemek üzere hapisle tazyik olunur.
E-devlet sistemine girdikten sonra ana sayfada bulunan arama çubuğuna “e-haciz” yazdığınızda karşınıza “Araçlara Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama” ve “Banka Hesaplarına Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama” olmak üzere iki adet seçenek çıkacak.
İcra ve haciz islemlerini nereden öğrenirim?
E-haciz işlemlerinin sorgulanması e-Devlet veya İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapabilirsiniz. İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden sorgulama yapabilmek için öncelikle vergi mükellefi olmanız gerekmektedir. e-Devlet ile sorgulama yapmak için ise T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz gerekmektedir.
 
Geri
Üst