- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hakim ve yargıç aynı mı?
Hâkim mi Yargıç mı? Aslında hâkim ile yargıç kelimesi Türkçe’de eş anlamlı olarak kullanılır.Hakimin üstü kimdir?
Mahkemede görülen davalar ancak hakim tarafından karara bağlanmaktadır ve duruma göre hakimin kararı savcılığın talep ettiği karardan farklı olabilir. Bu yüzden protokol açısından hakim, savcıdan daha üstündür. Savcı kamu yararı kapsamında devletin kanunlarını yerine getirmek için davaları takip etmektedir.Hakim çeşitleri nelerdir?
Hakimlik temel olarak ikiye ayrılır. Hakimler, adli yargı ya da idari yargı alanında çalışır. Adli yargı alanında hakim olacak kişilerin, öncelikle üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Hukuk fakültelerini bitirmeleri gerekir.
Eski dilde hakim ne demek?
hükkam / hükkâm / حكام (Tekili: Hâkim) Hâkimler.
Hakim savcı yargıç nedir?
savcı soruşturmanın kralıdır, hakim ise kovuşturmanın. savcı yeterli şüpheye bakar, hakim tutuklamada kuvvetli şüpheye, kararda ise kesinliğe. savcı ifade alır, hakim ise sorguya çeker. savcı sevk edip hakim düşünsün gerisini der, hakim dosyayı inceler, düşünür, kararını verir.Hakim kadına ne denir?
Ben de kadın ya da erkek olsun hakimlere “Hakim Bey” “Hakim Hanım” diyorum.Hakimlerin başı kimdir?
Hâkimler ve Savcılar Kurulu onüç üyeden oluşur; iki daire halinde çalışır. Kurulun Başkanı Adalet Bakanıdır. Adalet Bakanlığı ilgili Bakan Yardımcısı Kurulun tabiî üyesidir.
Yargıçlar ne iş yapar?
Hâkim veya yargıç, mahkemelerde davaları karara bağlayan, adalet dağıtan kişidir.
Eski hakimlere ne denir?
eskiden hakimlere kadı denirdi.Savcı ve hakim hangisi üstün?
savcı maçı protokolde izler, hakim ise batı üstte. savcı soruşturmanın kralıdır, hakim ise kovuşturmanın. savcı yeterli şüpheye bakar, hakim tutuklamada kuvvetli şüpheye, kararda ise kesinliğe. savcı ifade alır, hakim ise sorguya çeker.Mahkemede bayan hakime ne diye hitap edilir?
Mutlaka hanım eklenmek isteniyorsa hitaba “Hakim hanım” kullanılabilinir.
Kadın hakim nasıl olunur?
Hakim olmak için 4 yıl Hukuk eğitimi alınmalıdır. Hukuk Bölümü’nden mezun olduktan sonra Hakimlik Sınavı’na girmek gerekir. Sınava hazırlanmak için ek süreye ihtiyaç duyulur. Ayrıca sınavı geçenler 6 ay staj yapmalıdır.