AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hakiki sam tatlisi nasil olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hakiki şam tatlısı nasıl olur?​

Gerçek Şambali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta bütün malzemeleri toplayın, iyice yoğurun.
- Tepsiyi yağlayın, unlayın, pekmezi gezdirerek dökün.
- Tepsiye pekmezi yayın, tatlı hamuru tepsiye gezdirerek dökün, yer fıstıkla süsleyin.
- Yarım saat irmiğin şişmesi için bekletin.

Şam tatlı nasıl oluyor?​

Şam tatlı nasıl oluyor?
ŞAMBALİ TATLISI YAPILIŞI: Derin bir kaba irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip ve karıştırın. Karışımı yağladığınız fırın tepsisine boşaltın Hamurun üzerine fıstık sıralayın. 200 derecede ( 40 dakika) kızarana kadar pişirin. Şerbet için 2 su bardağı suya 3,5 su bardağı şeker ilave edin.

Halep tatlısı nasıl yapılır?​

Hazırlanışı
- Beklettiğiniz hamuru fırının orta rafına yerleştirin ve pişirin. Pişirme süresi: Yaklaşık 30 – 35 dakika.
- Bu arada şurubu hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın.
- Tatlıyı fırından alıp bekletmeden üzerine ılık şurubu dökün. Soğumaya bırakın.

Şambaba tatlısı nerenin?​

Şambaba tatlısı nerenin?
Şambaba veya Şam tatlısı olarak da bilinen şambali şerbetli bir sokak tatlısıdır. Özellikle İzmir’de camekanlı motorlarda satılanları meşhurdur. Adından da tahmin edileceği gibi Suriye’nin Şam kentine özgü bir tatlıdır. Ülkemizde Antakya, Adana, Trakya, İzmir ve Ege bölgelerinde kendine yer edinmiştir.

Şam tatlısı nasıl yapılır Ardanın mutfağı?​

Şerbeti kaynatın ve soğuması için kenara alın. Tatlı için tüm malzemeleri çırpın, yağladığınız fırın kabına harcı yayın ve fıstıkları üzerine dizin. 180 derecede 35-40 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız tatlıyı dilimleyin ve üzerine hemen soğuk şerbeti dökün ve soğuduktan sonra servis edin.

Sokak Şam tatlısı nasıl yapılır?​

Sokak Şam tatlısı nasıl yapılır?
İrmik, su ve şekeri karıştırma kabına alıp 15-20 dakika kadar mikserle çırpıyoruz. Burada amaç şekerin erimesi. karbonat ve kabartma tozunu da ekleyip bir 5 dakika kadar daha çırpıyoruz. Pişireceğimiz kalıba hiç yağ sürmeden 3-4 yemek kaşığı kadar irmik serpiyoruz. Hazırladığımız harcı döküp üstünü düzlüyoruz.

Adana şam tatlısı nasıl yapılır?​

Harç malzemesi :
- 1 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker.
- 2. 5 su bardağı irmik.
- 1 su bardağı un.
- 1 çay kaşığı hafif tepeli karbonat (Üzerin e bir iki damla limon suyu )
- Fındık büyüklüğünde teremyağ Borcam içini yağlamak için. Çay kaşığı silme pekmez yine tabanı için.

Şambali tatlısı ne demek?​

Şambali tatlısı ne demek?
Şambali tatlısı aynı zamanda şam tatlısı, şambaba tatlısı olarak da bilinen yoğun kıvamlı şerbetli bir tatlıdır.

Cevizli Halep tatlısı nasıl yapılır?​

Hazırladığınız hamurun üçte birini fırın kabına dengeli bir biçimde dökün. Hamurun üzerine kenarlarından 1 parmak boşluk kalacak şekilde pekmezi yayın. Pekmezin üzerine de ceviz parçalarını serpip hamurun kalanını da kalıba aktarın. Üzerini bir tepsiyle kapattığınız tatlıyı bu şekilde 1 saat dinlendirin.

Halep tatlısı içinde ne var?​

Halep tatlısı içinde ne var?
Halep Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta.
- Yarım su bardağı toz şeker.
- 1 çay bardağı ceviz.
- 1 çay bardağı hindistan cevizi.
- 1 su bardağı galeta unu.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.

Şambali adı nereden gelir?​

Şambali, adı her ne kadar Ortadoğu çağrışımı yapsa da Balkan kökenli bir lezzet. Balkanların ünlü lezzeti revani ile Ortadoğu’nun ulu lezzeti Halep tatlısının savaş yıllarının zorlu koşullarına ayak uydurulması sonucu doğmuş.

Adana Şam tatlısı nasıl yapılır?​

Adana Şam tatlısı nasıl yapılır?

Sokak şam tatlısı nasıl yapılır?​

Şambali tatlısı nasıl yapılır Malzemeler?​

Şambali tatlısı nasıl yapılır Malzemeler?
Şam Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 3 su bardağı irmik.
- 1 yumurta.
- Yarım su bardağı yoğurt.
- Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
- Yarım su bardağı toz şeker.
- 1 paket kabartma tozu.
- Yarım su bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı

Sokakta satılan Şam tatlısı nasıl yapılır?​

 
Hakiki Şam tatlısı yapımı oldukça basit ve lezzetli bir tatlı tarifidir. Şam tatlısı genellikle irmik, şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyadan oluşan bir hamurdan yapılır ve fırında pişirildikten sonra üzerine şerbet dökülerek servis edilir. İşte Şam tatlısı tarifinin adım adım nasıl yapıldığı hakkında bilgi veren tarif detayları:

Malzemeler:
- 3 su bardağı irmik
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı

Yapılışı:
1. Derin bir kaba irmik, toz şeker, yoğurt, ayçiçeği yağı, yumurta ve kabartma tozunu alarak karıştırın.
2. Hamur kıvamına gelene kadar malzemeleri iyice yoğurun.
3. Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın kabına yayın ve üzerini düzleştirin.
4. Üzerine kabukları soyulmuş yer fıstıklarını serpiştirin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
6. Tatlı fırından çıktıktan sonra hemen ılık şerbeti dökün ve şerbetini çekmesi için ılık bir şekilde bekletin.
7. Şam tatlısını dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Bu tarif sayesinde evinizde kolaylıkla hakiki Şam tatlısı yapabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst