SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Hakiki Ramazan Pidesi Tanımı (Mutlaka Kaydedin Deneyin) İçin Malzemeler
1 kilo un (9 su bardağı)
750 ml soğuk su
25 gram yaş maya
15 gram tuz (1,5 tatlı kaşığı)
15 gram şeker (1 yemek kaşığı)
Üzerinin şifası için;
Yarım bardak un
Yarım bardak musluktan su
500 ml sıcak kaynar su
Hakiki Ramazan Pidesi Tanımı (Mutlaka Kaydedin Deneyin) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel unumuzu havuz üzere açıyoruz.
Suyumuzu ve şekerimizi ilave ediyoruz.
Hamurumuzu güzelce 4-5 dakika vur katla formülüyle yoğuruyoruz.
Daha sonra tuzumuzu ek ediyoruz 3 dakika daha yoğuruyoruz.
Her seferinde vur katla yoluyla yoğuruyoruz.
En son mayamızı ufalayarak ek ediyoruz 3-4 dakika daha vur katla usulüyle yoğuruyoruz.
Hamurumuz cıvık bir hamur oluyor un eği yapmıyoruz.
Hamurumuz hazır olduktan sonra 30 dakika üzerini örterek mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu 3 bezeye ayırarak güzelce hamurumuzu bezeliyoruz.
1 saatle 1.5 saat ortası mayalandırıyoruz.
Ortamın sıcaklığına nazaran hamurumuz mayalanırken üzerine süreceğimiz şifasını hazırlayalım.
Şifası için unumuzu soğuk suyla çırparak açıyoruz topak kalmayacak halde.
Daha sonra kaynar olan suyu bir anda karışıma ek ediyoruz ve süratlice çırpıyoruz.
Dikkat ediyoruz kaynar suyu azar azar değil bir anda boşaltıp süratlice çırpıyoruz topaklanmasını engelliyoruz.
Şifa kalırsa buz dolabında 4 gün falan koruma edebilirsiniz.
Yumurta kullanmak isterseniz kullanacağınız kadar şifanın içine 1 yumurta ek edebilirsiniz.
Bu ortada fırınımızı pidemizi vermeden evvel 15- 20 dakika fırın tepsimizide karşıt çevirerek ( fırın taşı vazifesi görecek) fanlı alt üst olacak halde 240°245° derecede ısıtıyoruz. Dikkat ediyoruz fırınımızın kesinlikle çok sıcak olması lazım ısıya sağlam bir kaseyede su koyup fırının alt kısmına koymayı unutmayın.
Mayalanan bezelerimizi kepek yahut mısır unu serptiğimiz tezgahımıza mayasını söndürmeden dikkatli biçimde alıyoruz.
Elimizi şifaya batırarak pidemizin formunu veriyoruz.
Yağlı kağıdın üzerine dikkatli bir biçimde alıyoruz düzeltip üzerine susam ve çörek otu serpiştiriyoruz.
Sıcak fırınımıza dikkatli bir biçimde pidemizi yerleştiriyoruz.
15 dakika da falan pişiyor denetim edin her fırın bir olmaz kızarana kadar pişiriyoruz.
Hakiki Ramazan Pidesi Tanımı (Mutlaka Kaydedin Deneyin) Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo un (9 su bardağı)
750 ml soğuk su
25 gram yaş maya
15 gram tuz (1,5 tatlı kaşığı)
15 gram şeker (1 yemek kaşığı)
Üzerinin şifası için;
Yarım bardak un
Yarım bardak musluktan su
500 ml sıcak kaynar su
Hakiki Ramazan Pidesi Tanımı (Mutlaka Kaydedin Deneyin) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel unumuzu havuz üzere açıyoruz.
Suyumuzu ve şekerimizi ilave ediyoruz.
Hamurumuzu güzelce 4-5 dakika vur katla formülüyle yoğuruyoruz.
Daha sonra tuzumuzu ek ediyoruz 3 dakika daha yoğuruyoruz.
Her seferinde vur katla yoluyla yoğuruyoruz.
En son mayamızı ufalayarak ek ediyoruz 3-4 dakika daha vur katla usulüyle yoğuruyoruz.
Hamurumuz cıvık bir hamur oluyor un eği yapmıyoruz.
Hamurumuz hazır olduktan sonra 30 dakika üzerini örterek mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu 3 bezeye ayırarak güzelce hamurumuzu bezeliyoruz.
1 saatle 1.5 saat ortası mayalandırıyoruz.
Ortamın sıcaklığına nazaran hamurumuz mayalanırken üzerine süreceğimiz şifasını hazırlayalım.
Şifası için unumuzu soğuk suyla çırparak açıyoruz topak kalmayacak halde.
Daha sonra kaynar olan suyu bir anda karışıma ek ediyoruz ve süratlice çırpıyoruz.
Dikkat ediyoruz kaynar suyu azar azar değil bir anda boşaltıp süratlice çırpıyoruz topaklanmasını engelliyoruz.
Şifa kalırsa buz dolabında 4 gün falan koruma edebilirsiniz.
Yumurta kullanmak isterseniz kullanacağınız kadar şifanın içine 1 yumurta ek edebilirsiniz.
Bu ortada fırınımızı pidemizi vermeden evvel 15- 20 dakika fırın tepsimizide karşıt çevirerek ( fırın taşı vazifesi görecek) fanlı alt üst olacak halde 240°245° derecede ısıtıyoruz. Dikkat ediyoruz fırınımızın kesinlikle çok sıcak olması lazım ısıya sağlam bir kaseyede su koyup fırının alt kısmına koymayı unutmayın.
Mayalanan bezelerimizi kepek yahut mısır unu serptiğimiz tezgahımıza mayasını söndürmeden dikkatli biçimde alıyoruz.
Elimizi şifaya batırarak pidemizin formunu veriyoruz.
Yağlı kağıdın üzerine dikkatli bir biçimde alıyoruz düzeltip üzerine susam ve çörek otu serpiştiriyoruz.
Sıcak fırınımıza dikkatli bir biçimde pidemizi yerleştiriyoruz.
15 dakika da falan pişiyor denetim edin her fırın bir olmaz kızarana kadar pişiriyoruz.
Hakiki Ramazan Pidesi Tanımı (Mutlaka Kaydedin Deneyin) Fotoğraflı Yapılışı