AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hakedis fiyat farki nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hakediş fiyat farkı nedir?​

Fiyat farkı; ihale tarihi maliyetlerinde meydana gelen artışların hakediş süreci içerisinde aynen veya temsili katsayılar üzerinden yüklenicilere yansıtılmasına fiyat farkı denir. Fiyat farkı hesaplama, Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan Fiyat Farkı Kararnameleri düzenlemeleri çerçevesinde yapılır.

Eskale edilmiş ihale bedeli ne demek?​

2886 sayılı eski devlet ihale kanununa göre; Yapım işlerinde kullanılan malzemelerin birim fiyatları, sözleşmenin yapıldığı yılın rayiçleri (yılbaşı fiyatları) esas alınarak bulunmaktadır. “Eskalasyon” olarak tabir edilen bu uygulama ile yükleniciye “baz fiyat”la “zamlı fiyat” arasındaki fark ödenmektedir.
Alınan fiyat farkı nedir?​

Fiyat farkı uygulaması nedir?​

Fiyat farkı uygulaması nedir?
Fiyat farkı uygulaması 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunun 8. Maddesinde belirtilmiş olup, esas ve usullerinin tespitinde Bakanlar Kurulu yetkilidir. Fiyat farkı; Sözleşme kapsamında yapılan imalatın ihale tarihi ile iş programına göre uygulamasının yapılacağı ay arasındaki fiyat değişimini ifade eder.

Yabancı uyruklu evlilik İçin Gerekli belgelerin onay İşlemleri nasıl yapılır?​

Yabancı uyruklu evlilik İçin Gerekli belgelerin onay İşlemleri nasıl yapılır?
Yabancı Uyruklu Evlilik İçin Gerekli Belgelerin Onay İşlemleri Nasıl Yapılır? Yabancı makamlardan alınmış belgelerin Türkiye’de geçerli olabilmesi için bazı koşullar var. Bunlar; belgenin Türkiye’de resmi evrak olarak kabul edilmesi için gereken apostil işlemi ile noter onaylı Türkçe tercümesinin teminidir.

Yabancı makamlardan alınmış belgelerin Türkiye’de geçerli olması gerekir.?​

Yabancı makamlardan alınmış belgelerin Türkiye’de geçerli olabilmesi için bazı koşullar var. Bunlar; belgenin Türkiye’de resmi evrak olarak kabul edilmesi için gereken apostil işlemi ile noter onaylı Türkçe tercümesinin teminidir. Alınan belge, apostil edilmiş ise, belgenin noter onaylı Türkçe çevirisinin yapılmış olması yeterli.

Yabancı uyruklu kişinin, kendi ülkesinde ehliyet belgesi alması gerekiyor.?​

Bekarlık Belgesi: Yabancı uyruklu kişinin kendi ülkesinde evli olmadığına dair, yine kendi ülkesinin yetkili makamlarından talep ederek bekarlık belgesi alması gerekiyor. Evlenme ehliyet belgesi alanların bu belgeyi temin etmesine gerek yok.
 
Hakediş fiyat farkı, ihale tarihi maliyetlerinde meydana gelen artışların hakediş süreci içerisinde yüklenicilere yansıtılması için kullanılan bir kavramdır. Bu artışlar, işin ihale tarihi ile iş programına göre uygulanacağı ay arasındaki fiyat değişimini ifade eder. Fiyat farkı hesaplamaları, Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan Fiyat Farkı Kararnameleri çerçevesinde belirlenir ve uygulanır.

Eskale edilmiş ihale bedeli ise 2886 sayılı eski devlet ihale kanununa göre yapılan bir hesaplama yöntemidir. Bu yöntemde, yapım işlerinde kullanılan malzemelerin birim fiyatları, sözleşmenin yapıldığı yılın rayiçleri (yılbaşı fiyatları) esas alınarak bulunur. Yükleniciye, bu hesaplamada baz fiyatla zamlı fiyat arasındaki fark ödenir.

Fiyat farkı uygulaması ise 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nun 8. Maddesi'nde belirtilmiş ve Bakanlar Kurulu'nun yetkisinde olan bir uygulamadır. Bu uygulama, sözleşme kapsamında yapılan imalatın ihale tarihi ile iş programına göre uygulanacağı ay arasındaki fiyat değişimini hesaplar.

Yabancı uyruklu evlilik için gerekli belgelerin onay işlemlerinde ise yabancı makamlardan alınan belgelerin Türkiye'de geçerli olabilmesi için belgenin Türkiye'de resmi evrak olarak kabul edilmesi gerekmektedir. Bu da apostil işlemi ile noter onaylı Türkçe tercümesinin temin edilmesini gerektirir.

Yabancı uyruklu kişilerin kendi ülkelerinde ehliyet belgesi alması gerekip gerekmediği konusunda ise belirli detaylar bulunmaktadır. Evlenme ehliyet belgesi alanlar için bekarlık belgesi gerekli olmayabilir. Ancak evli olmayan bir yabancı uyruklu kişinin, kendi ülkesinde evli olmadığına dair belge temin etmesi gerekebilir. Bu belge, yine kendi ülkesinin yetkili makamlarından alınan bekarlık belgesi olabilir.
 
Geri
Üst