AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hakaret davasi ne kadar surer?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hakaret davası ne kadar sürer?​

Peki, hakaret davası ne kadar sürer? İşte detaylar… Hakaret davası kanunda belirtilmiş olan hakaret suçu üzerinden değerlendirilerek şikâyet süresi, suçun işlendiği tarihten itibaren 6 aydır.

Silah çekmek suç mu?​

5237 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesi ile kavgada silah çekmek fiili suç olmaktan çıkmamıştır. Ancak fiil, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 106/1(2.cümle) ve mezkur maddenin 2/(a). maddesinde tanzim edilen silahlı sair tehdit suçunu oluşturur.

Hakaret cezası paraya çevrilir mi?​

Hakaret cezası paraya çevrilir mi?
Hakaret Suçu Cezasının Ertelenmesi veya Adli Para Cezasına Çevrilmesi. Adli para cezası, işlenen bir suça karşılık hapis cezasıyla birlikte veya tek başına uygulanabilen bir yaptırım türüdür. Hakaret suçu nedeniyle sanık hakkında ceza mahkemesi tarafından doğrudan adli para cezasına hükmedilebilir.

Hakaret davası sonucu ne olur?​

3.HAKARET DAVASI SONUÇLARI? Suçun şikayete tabi olması halinde, yani kamu görevlisi olmayan bir kişiye karşı hakaret halinde, hakaret suçunun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır. Suçun şikayete tabi şeklinde hakim ya hapis cezası ya da adli para cezası verecektir.

Silah çekme cezası nedir?​

Tehdit suçunu işleyen faile 6 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir. Malvarlığına yönelik veya sair kötülük yapılacağından bahisle işlenen tehdit suçunun yaptırımı 6 aya kadar hapis veya adli para cezasıdır. Suçun nitelikli hallerle işlenmesi durumunda faile 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilir.

Silah çekmenin cezası kaç yıl?​

Silah çekmenin cezası kaç yıl?
İşlenmesi halinde, fail hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. (3) Tehdit amacıyla kasten öldürme, kasten yaralama veya malvarlığına zarar verme suçunun işlenmesi halinde, ayrıca bu suçlardan dolayı ceza veri- lir” şeklinde düzenlenmiştir.
Hakaret davasında tazminat alınır mi?​
Hakaret suçundan kaynaklı tazminat davası, mağdurun kişilik haklarının zarar gördüğü iddiası ile açabileceği bir dava türüdür. Çünkü hakaret unsuru haksız fiil olarak kabul edildiğinden, söz konusu haksız fiilin neden olduğu zararların tazmin edilmesi gerekmektedir.
 
Geri
Üst