Hakaret davasi kac para?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hakaret davası kaç para?​

Davada hakaret davası cezası olarak adli para cezasının da kişiyi küçük düşürücü, yüz kızartıcı suçlar alanına tekabül eden durumlara göre 1000 TL ile 5000 TL arasında adli para cezası olarak sonuçlanır.
Ziynet eşyaları ile ilgili davalar hangi mahkeme?
B.GÖREVLİ MAHKEME Aralarında dini nikâh bulunan ancak resmi nikâh olmadan karı koca gibi yaşayan eşler arasındaki ziynet eşyası alacağına ilişkin talepler ise Türk Medeni Kanunu anlamında bir evlilik ilişkisi olmadığından aile mahkemesi değil fakat asliye hukuk mahkemesinde görülecektir.
Küfrün cezası ne kadardır?
Yasa ya göre bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Boşanmada eşyaları kim alır?​

Yenilenen ev eşyaları bu nedenle evlilik içerisinde tarafların maaş ve sair kazançları ile ödenmiştir. Bu eşyalar için bu şekilde yapılan ödemeler kimin tarafından yapılmış olursa olsun her iki eşe de eşit olarak ait olmaktadır.
Boşanmada ev eşyası paylaşımı nasıl olur?
Mevcut Medeni Kanuna göre yasal mal rejimi “Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi” dir. Yani evlenirken hiçbir sözleşme yapılmasına gerek yoktur. Deyim yerindeyse, eşler nikah defterine imza attıktan hemen sonra satın alınan tüm mallar, boşanma sırasında kural olarak yarı yarıya paylaşılacaktır.
Ziynet alacağı davası nedir?
Düğün takıları (ziynet eşyası), davalının zilyetliğinde bulunuyorsa, yani dava sırasında düğün takıları mevcutsa aynen iadesi için açılan davaya “istihkak davası” denilmektedir. Ziynet eşyasının aynen iadesine ilişkin istihkak davası açmak herhangi bir zamanşımı süresine tabi değildir, dava her zaman açılabilir.

Ziynet alacağı davası kısmi dava olarak açılabilir mi?​

Dava açılırken alacak miktarının tam olarak bilinmemesi halinde alacağın bir kısmı dava edilip bilirkişi raporundan sonra bakiye kısım yönünden ıslah yapılabilir. Kısmi dava açılmasına engel bir husus bulunmamaktadır.
 
Geri
Üst