AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hakaret cezasi kac TL 2021?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
58.169
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hakaret cezası kaç TL 2021?​

Hakaret Suçu Cezası Suçun temel şekli olan TCK m.125/1 ile fiilin sesli, yazılı ve görüntülü bir iletiyle işlenmesini konu alan TCK m.125/2 düzenlemelerinde suçun faili, 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.

Küfrün cezası ne kadardır?​

Hakaret suçunu işleyen faile 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir. Suçun nitelikli hallerle işlenmesi durumunda faile verilecek cezanın alt sınırı 1 yıldan az olamaz. Hakaret suçunun alenen işlenmesi durumunda verilecek ceza 1/6 oranında arttırılır.

Namussuz demek hakaret mi?​

Namussuz demek hakaret mi?
Örneğin; bir kişiye açık açık ”Salak” , ”Namussuz” , ”Şerefsiz” , ”Geri zekâlı” şeklinde söylenen sözlerin hakaret niteliğine haiz olduğu aşikârdır. Kişiye isnat edilen somut durumun, kişinin ruhsal, bedensel veya psikolojik durumuna istinaden belirtilmesi de hakaret fiilini oluşturur.

Hakaret suçu cezası kaç TL?​

Hakaret suçu cezası kaç TL?
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Sosyal medya hakaret davası cezası kaç tl 2020?​

İnternetten Basit Hakaret Suçu Cezası (TCK 125/1) İnternet veya sosyal medya üzerinde suçun basit şeklinin işlenmesi halinde, hakaret suçunun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır.

Hakaret davası açmak kaç para?​

İşlenen hakaret suçu nedeniyle onuru, şerefi ve saygınlığı zarar gören kişiler manevi tazminat davası açabilmektedirler. Tazminat davalarında 7.320 TL parasal sınır olup bu tutara kadar olan davaların Sulh Hukuk Mahkemeleri’ne, bu tutarı aşan davaların Asliye Hukuk Mahkemeleri’ne açılması gereklidir.

Telefonda küfür etmek suç mu?​

Telefonda küfür etmek suç mu?
Hakaret suçu , bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte “somut bir fiil veya olgu isnat etmek” veya “ sövmek ” suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldırmak şeklinde oluşan bu bakımdan seçimlik hareketli bir suç tipidir.

Hangi sözler hakaret sayılır?​

Hangi sözler hakaret sayılır?
Bir kişiye “şerefsiz”, “haysiyetsiz”, “geri zekalı”, “aptal”, “hayvan”, “müsvedde” vb. gibi sözler söylemenin hakaret suçunu oluşturacağı kuşkusuzdur.

Komünist demek hakaret mi?​

Kişiye onu toplum nazarında küçük düşürmek amacına yönelik olarak belli bir siyasi kanaatin isnat edilmesi halinde de hakaret suçu olu- şur. Örneğin, bir kişiye “faşist”, “komünist” veya “mürteci” demekle, hakaret suçu işlenmiş olur.

Neler hakaret sayılır?​

Görüldüğü üzere, hakaret suçunda önemli olan kişiyi rencide eden, toplum içinde değersizleştiren fiillerin cezalandırılmasıdır. Bir kişiye “şerefsiz”, “haysiyetsiz”, “geri zekalı”, “aptal”, “hayvan”, “müsvedde” vb. gibi sözler söylemenin hakaret suçunu oluşturacağı kuşkusuzdur.

Sosyal medya hakaret cezası kaç TL?​

Sosyal medya hakaret cezası kaç TL?
Sosyal Medya Üzerinden Hakaret Suçunun Cezası Nedir? Sosyal medya cezaları olarak tabir edilebilen bu olayla ilgili olarak; Bu şekilde sosyal medya hesabı üzerinden hakarette bulunduğu konusunda kesin kanıya varılan bir kişi, mahkemece, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılabilecektir.

Hakaret davası açmak ücretli mi?​

Hakaret davası açmak ücretli mi?
Eğer savcılık tarafından işlenen fiilin gerçekten hakaret suçunu oluşturduğu kanaatine varılırsa faile karşı kamu davası açılacaktır. Ceza yargılamasına tabi olan bu suçun davasını hakaret davası açma ücreti şikayette bulunmak isteyenlerce merak edilmektedir. Fakat hakaret davası açma ücreti bulunmamaktadır.
 
Hakaret suçu ile ilgili olarak verilen cezaların detayları hakkında bilgi vermek istiyorum:

Hakaret suçu, Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesinde düzenlenmiştir. Bu suçun temel şekli olan TCK m.125/1 ile fiilin sesli, yazılı ve görüntülü bir iletiyle işlenmesi konu alınırken, TCK m.125/2 ise suçun failine 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılmasını öngörmektedir.

Hakaret suçunu işleyen faile verilecek ceza, suçun nitelikli hallerle işlenmesine göre değişiklik gösterebilmektedir. Nitelikli hallerin varlığı durumunda faile verilecek cezanın alt sınırı 1 yıldan az olamaz. Ayrıca, hakaret suçunun alenen işlenmesi durumunda verilecek ceza 1/6 oranında arttırılır.

Örneğin; bir kişiye "Salak", "Namussuz", "Şerefsiz", "Geri zekâlı" gibi sözlerin söylenmesi hakaret suçunu oluşturabilir. Kişiye isnat edilen somut durumun kişinin ruhsal, bedensel veya psikolojik durumuna istinaden belirtilmesi de hakaret fiilini oluşturabilir.

Hakaret suçu cezası, bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişiye üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılmasını öngörür.

Sosyal medya üzerinden işlenen hakaret suçu da ciddiye alınmakta ve bu suçun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası şeklinde belirlenmektedir. Sosyal medya hesabı üzerinden hakarette bulunduğu kesinleşen kişi, mahkeme kararıyla cezalandırılabilir.

Manevi tazminat davaları ise hakaret suçu nedeniyle onuru, şerefi ve saygınlığı zarar gören kişiler tarafından açılabilir. Tazminat davalarında belirli bir parasal sınır bulunmaktadır; 7.320 TL'ye kadar olan davalar Sulh Hukuk Mahkemeleri'ne, bu tutarı aşan davalar ise Asliye Hukuk Mahkemeleri'ne açılmalıdır.

Hakaret suçuyla ilgili dava açma süreci için herhangi bir ücret talep edilmez. Eğer savcılık tarafından işlenen fiilin gerçekten hakaret suçunu oluşturduğuna karar verilirse, faile karşı kamu davası açılacaktır ve hukuki süreç ücretsiz şekilde ilerleyecektir.
 
Geri
Üst