AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Haftalarca Bayatlamayan Pastane Tuzluları (Videolu)

SoruCevap

Yeni Üye
Haftalarca Bayatlamayan Pastane Tuzluları Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin ve ya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep(isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı su
5 su bardağı un
Üzeri için
Mavi haş haş
Kavrulmuş susam
Çörek otu
Ay çekirdeği
Yumurta akı ve sarısı
Not; çay bardağı ölçüm 125 ml, su bardağı ölçüm 200 ml

Haftalarca Bayatlamayan Pastane Tuzluları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tarifimiz için odasında bekletilmiş katı yağı uygun bir yoğurma kabına alıp üzerine sıvı yağı, tuzu, şekeri, mahlepi, sirkeyi ve oda ısısındaki suyu ekleyip karıştıralım.
Karışıma azar azar un eği yaparak yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hazır olan hamurdan kesimler kopartıp elimizle istediğimiz biçimleri verelim. Farklı formları görüntüden izleyebilirsiniz.
Üzerleri için ben susam çörek otu mavi haş haş ve ayçekirdeği kullandım kimilerine yumurta sarısı kimileri ise akını sürdüm.
Yani biçim pek kıymetli değil dilediğiniz biçimleri verip tepsiye dizdikten sonra evvelden ısıtılmış 180° fırında pişirelim ortalama pişme mühleti 20 dakikadır.
Geriye kalan hamura haşhaş, çörek otu, susam birazcıkta kakule ekleyip tekrar yoğurdum.
Ve o hamuru da farklı haller verip tepsiye dizdikten sonra tıpkı formda pişirdim her iki haliyle de hakikaten çok hoş oldu.
Fırından çıkardıktan sonra birinci sıcaklığı ile ellemeyip soğumasını bekleyelim. Ve kurabiyelerimiz artık servise hazır. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. Daha fazla tanım için sayfamı ziyaret etmeyi unutmayın
Haftalarca Bayatlamayan Pastane Tuzluları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri