Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Haftada iki kez nobet ogretmen ucret alir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
49.368
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Haftada iki kez nöbet öğretmen ücret alır mı?​

Öğretmenlere nöbet görevi verilmesine ilişkin yönetmeliklerde herhangi bir sınırlama olmadığından okul ve kurum müdürlüklerince okulun şartları doğrultusunda haftada birden fazla nöbet görevi verilmektedir.

Hangi öğretmenler nöbet tutmaz?​

“g) Öğretmenlerden; engelli olanlar, engelli çocuğu bulunanlar ve bakmakla yükümlü olduğu engelli birey bulunanlara nöbet görevi verilmez.

Öğretmen haftada en fazla kaç gün nöbet tutar?​

Öğretmen haftada en fazla kaç gün nöbet tutar?
Öğretmenlere Toplu Sözleşme çerçevesinde sağlanan haklardan biri de nöbet ücreti. Öğretmenlerin nöbet görevini fiili olarak yapmaları durumunda haftada 3 saati geçmeyecek nöbet ücreti ödemesi yapılıyor. Bu hesap doğrultusunda öğretmenler haftalık 3, aylık ise 4 hafta üzerinden 12 saat nöbet ücreti alabiliyor.

Nöbetçi öğretmenin görevi ne zaman biter?​

(8) Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer. Ancak bu süre, okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla 15 dakikadan az olmamak kaydıyla kısaltılabilir.

Öğretmen çift nöbet tutmak zorunda mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin “Müdür yardımcısı ve öğretmenlerin nöbet görevi” başlıklı 44. maddesi 3. fıkrasındaki; “(3) Müdür yardımcısı ve öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilir.

Bir nöbet kaç ek ders?​

Bir nöbet kaç ek ders?
Madde 9 – Eğitim faaliyetlerinde ek ders görevi verilen personelin nöbet tutmaları halinde her nöbet günü için 3 saat ek ders ücreti ödenir. Bu ödeme haftada 6 saati geçemez. Nöbet izninden yararlananlara bu ödeme yapılmaz.
Bayan öğretmen kaç yıl sonra nöbet tutmaz?​
ç) Bayan öğretmenlere, doğumuna üç ay kala ve doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez. d) İstekleri halinde hizmet yılı 20 yıldan fazla olan bayan öğretmenlerle 25 yıldan fazla olan erkek öğretmenler, nöbet görevinden muaf tutulabilirler.
Öğretmen isterse nöbet tutmayabilir mi?​
Nöbet görevi yasal değildir aylık karşılığı ve zorunlu ek ders görevleri içinde verilemeyeceğinden dolayıyla isteyen tutar istemeyen de tutmaz, bu nedenle öğretmenlere nöbet görevi isteğe bağlı hale getirmeli, nöbet görevine verilen ücret ben bu ücrete karşılık nöbet tutmayı isterim denilecek düzeye çekilmeli, nöbet …

Sınıf öğretmeni haftada kaç gün nöbet tutar?​

Sınıf öğretmeni haftada kaç gün nöbet tutar?
Ortaöğretim kurumlarında öğretmenlere sadece haftada bir gün nöbet görevi verilir. 07.09.2013 Tarihli ve 28758 Sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin “Öğretmenlere nöbet görevi verilmesinin esasları” başlıklı 91.

Öğretmenlerin nöbet tutması zorunlu mu?​

Yasalarda öğretmene nöbet görevi zaten zorunlu tutulamaz çünkü nöbet görevi bir güvenlik hizmeti olup öğretmenlik ise yasada öngörüldüğü üzere, Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği olup bu görevler arasında nöbet görevi bulunmamaktadır.
 
Eğitim sistemi ve öğretmenlerin nöbet görevleri hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve anlaşılır. Öğretmenlerin nöbet görevlerine ilişkin düzenlemeler, özellikle nöbet görevinin haftalık sınırları ve öğretmenlerin bazı durumlarda nöbet tutmama hakkı konularında açıklayıcı bilgiler içeriyor.

Öğretmenlere haftada en fazla 3 saat nöbet görevi verilebileceği ve buna karşılık haftalık 3, aylık ise 4 hafta üzerinden 12 saat nöbet ücreti alabilecekleri belirtilmiş. Ayrıca bayan öğretmenlere doğum öncesi ve sonrası belirli bir süre nöbet görevi verilmeyeceği, isteyen öğretmenlerin nöbet görevinden muaf tutulabileceği ifade edilmiş.

Öğretmenlere nöbet görevinin yasal zorunluluk olmadığı, isteğe bağlı olduğu ve nöbet görevi için öğretmene ek ücret ödenmesi gerektiği vurgulanmış. Bu konulara ilişkin yönetmelikler ve düzenlemeler hakkında detaylı bilgiler verilmiş.

Sorulara cevap olarak verdiğiniz bilgilerin içeriği ve doğruluğu açısından oldukça faydalı ve bilgilendirici olduğunu belirtmek isterim. Özellikle öğretmenlerin nöbet görevlerine ilişkin hakları ve sınırlamalar konusundaki detaylı açıklamaların tartışılan konuları aydınlatmak adına önemli bir kaynak olabileceğini düşünüyorum. Emeğiniz için teşekkürler!
 
Geri
Üst