AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hafif zihinsel engelli cocuga nasil davranmali?

Editör

Yeni Üye

Hafif zihinsel engelli çocuğa nasıl davranmalı?​

Çocuğun her türlü gelişimi için gereken ilgi ve şefkatinizi ona sürekli gösterin. 3. Çocuğun sokağa çıkmasına, oyun oynamasına, arkadaşlık kurmasına yardımcı olun. 4. Çocuğunuzun hastalıklardan korunması toplum tarafından benimsenmesi için özellikle el, saç, yüz, beden, giysi temizliğine dikkat edin.

Hafif derecede yetersizlik nedir?​

Hafif düzeyde zihinsel yetersizlik bireyin temel okuma- yazma ve sayma becerilerini kazanmasında ortaya çıkan gecikme durumu olarak tarif edilmektedir. Bu gruba giren çocuklar normal sınıflarda kaynaştırma yoluyla eğitim ve öğretimlerine devam ederler.

Yürüme engelli olan birine nasıl davranmalıyız?​

Yürüme engelli olan birine nasıl davranmalıyız?
Yürüme engelli arkadaşlarımızın zorlanmaması için engelli rampalarının önlerine araba vb. eşyalar koymamalıyız. Bazı engelli bireylerin kendilerini ifade etmesi güç olabilir, onları dikkatlice dinlemeli, anlamaya azami özen göstermeliyiz.

Hafif derecede zihinsel engelliler ne yapabilir?​

Hafif derecede zihinsel yetersizliği olan çocuklar öz-bakım becerilerini (yeme-içme, giyinip-soyunma, tuvalet, vb.) okuma-yazma, matematik gibi okul ile ilgili temel becerileri kazanabilirler. Uygun iş eğitimi aldıklarında yetişkinlik döneminde uzmanlık gerektirmeyen, basit işlerde çalışabilir.

Hafif düzeyde zihinsel yetersizlik üniversite okuyabilir mi?​

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan yeni düzenleme ile hafif zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim meslek okulu mezunları, gelecek yıldan itibaren Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girerek üniversiteye devam edebilecek.

Zihinsel engelliler ne kadar maaş alıyor?​

Zihinsel engelliler ne kadar maaş alıyor?
Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşları asgari ücret zammıyla birlikte arttı. Engel oranı yüzde 40-69 arası olan vatandaşlar için 2021 yılında 661,13 lira olan engelli maaşı 2022 yılında 842,81 lira oldu. Engel oranı yüzde 70 ve üzeri olan yurttaşların engelli maaşı ise 2022 yılında bin 264,20 lira oldu.

Geri