Hafif Ve Şık Pavlova Tanımı İçin Gereçler
6 adet yumurta beyazı (Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı)
2 su bardağı toz şeker (Bardak ölçüsü:200ml)
3 çay kaşığı nişasta
1 çay kaşığı sirke
Sosu için;
1 kutu krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Dilediğiniz meyveler
Hafif Ve Şık Pavlova Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurtanın beyazını çırpıyoruz.
Akabinde şekeri yavaş yavaş ekleyerek güzelce çırpmaya devam ediyoruz.
Son olarak sirke ve nişastayı da ekleyip çırpıyoruz.
Bembeyaz, mikserden dökülmeyen katılıkta bir kıvam aldığında yağlı kağıt serili tepsinin ortasına döküyoruz.
Karışıma bir spatula ile yavaşça bastırarak ortasını hafifçe çukurlaştırıyoruz.
120 derece fırında -önceden ısıtılmış olması çok önemli- 1 saat pişiriyoruz.
Akabinde fırını 100 dereceye düşürüp 30 dk daha pişiriyoruz.
Piştikten sonra fırının kapağını çabucak açmıyoruz çok fazla çatlamalar olmasın tatlımızı 1 saat kadar fırının kapağını aralayarak soğutalım. Büsbütün soğumadan tepsiden çıkarmayın hassastır kırılabilir bir diğer önemli nokta da pavlovanın üzeri kızarmamalı, beyaz kalmalı tatlı büsbütün soğuduktan sonra kremayla buluşturabiliriz.
Kremayı 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile güzelce çırpıp pavlovamızın ortasına dökelim.
Meyvelerle güzelce süsleyelim ve bekletmeden tüketelim (kremayı döktükten sonra yumuşamaya başlıyor o yüzden kremayı servis edeceğiniz vakit dökmeniz güzel olur ) afiyet olsun
6 adet yumurta beyazı (Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı)
2 su bardağı toz şeker (Bardak ölçüsü:200ml)
3 çay kaşığı nişasta
1 çay kaşığı sirke
Sosu için;
1 kutu krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Dilediğiniz meyveler
Hafif Ve Şık Pavlova Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurtanın beyazını çırpıyoruz.
Akabinde şekeri yavaş yavaş ekleyerek güzelce çırpmaya devam ediyoruz.
Son olarak sirke ve nişastayı da ekleyip çırpıyoruz.
Bembeyaz, mikserden dökülmeyen katılıkta bir kıvam aldığında yağlı kağıt serili tepsinin ortasına döküyoruz.
Karışıma bir spatula ile yavaşça bastırarak ortasını hafifçe çukurlaştırıyoruz.
120 derece fırında -önceden ısıtılmış olması çok önemli- 1 saat pişiriyoruz.
Akabinde fırını 100 dereceye düşürüp 30 dk daha pişiriyoruz.
Piştikten sonra fırının kapağını çabucak açmıyoruz çok fazla çatlamalar olmasın tatlımızı 1 saat kadar fırının kapağını aralayarak soğutalım. Büsbütün soğumadan tepsiden çıkarmayın hassastır kırılabilir bir diğer önemli nokta da pavlovanın üzeri kızarmamalı, beyaz kalmalı tatlı büsbütün soğuduktan sonra kremayla buluşturabiliriz.
Kremayı 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile güzelce çırpıp pavlovamızın ortasına dökelim.
Meyvelerle güzelce süsleyelim ve bekletmeden tüketelim (kremayı döktükten sonra yumuşamaya başlıyor o yüzden kremayı servis edeceğiniz vakit dökmeniz güzel olur ) afiyet olsun