SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Hafif Ve Lezzetli Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
3 orta boy patates (700 gr)
3 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 silme tatlı kaşığı tuz
Maydanoz (İsteğe göre)
Yarımşar çay kaşığı karabiber pulbiber kırmızı toz biber nane
Üzerine;
Sarımsaklı yoğurt
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hafif Ve Lezzetli Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerin kabuğunu soyarak küp küp doğrayıp haşlayalım. Haşlanmış patatesleri ezelim.
Üzerine iki yemek kaşığı sıvı yağda soğan ve sarımsağı kavurarak ekleyelim.
Damak tadına göre baharatları, tuzu, yumurta, galeta unu ve sıvı yağ ekleyip iyice karıştırıp yoğuralım.
Fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika kızarıncaya kadar pişirelim. Arada bir kere çevirebilirsiniz.
Bu sırada sarımsaklı yoğurdumuzu çırparak hazırlayalım.
Pişen patates mantısını servis tabağına alalım. Porsiyonlukta hazırlanabilir.
Üzerine bolca sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ilave ederek servis yapalım. Afiyet olsun.
Hafif Ve Lezzetli Patates Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 orta boy patates (700 gr)
3 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 silme tatlı kaşığı tuz
Maydanoz (İsteğe göre)
Yarımşar çay kaşığı karabiber pulbiber kırmızı toz biber nane
Üzerine;
Sarımsaklı yoğurt
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hafif Ve Lezzetli Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patateslerin kabuğunu soyarak küp küp doğrayıp haşlayalım. Haşlanmış patatesleri ezelim.
Üzerine iki yemek kaşığı sıvı yağda soğan ve sarımsağı kavurarak ekleyelim.
Damak tadına göre baharatları, tuzu, yumurta, galeta unu ve sıvı yağ ekleyip iyice karıştırıp yoğuralım.
Fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika kızarıncaya kadar pişirelim. Arada bir kere çevirebilirsiniz.
Bu sırada sarımsaklı yoğurdumuzu çırparak hazırlayalım.
Pişen patates mantısını servis tabağına alalım. Porsiyonlukta hazırlanabilir.
Üzerine bolca sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ilave ederek servis yapalım. Afiyet olsun.
Hafif Ve Lezzetli Patates Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı