AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hafif Pasta

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Hafif Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için ;
1 su bardağı süt
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
Üzeri için:
Fındık kırığı

Hafif Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri düzgünce çırpın.
Ardından listeye nazaran gereçleri ekleyip kek hamuru elde edin ve güzelce çırpın.
Yağladığınız kek kalıbına yahut borcama evvelden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
Pişme mühletini fırınınıza nazaran bakın.
Pişen keki fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca kürdanla delin ve bir bardak sütü dökün.
Muhallebisi için tüm gereçleri tencerenin içine alın ve altını açmadan güzelce karıştırın.
Orta ateşte biraz kaynayana kadar ve kıvamı alana kadar pişirin.
Kekin üzerine pişer pişmez sıcakken dökün ve yayın.
Pastanın üzerine robottan geçirdiğiniz fındıkları serpiştirin ve buzdolabında soğumaya bırakın.
Hafif Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst