AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hafif goz kaymasi nasil tedavi edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hafif göz kayması nasıl tedavi edilir?​

Bazı şaşılık tiplerinde gözlük kullanımı ile tamamen tedavi sağlanabilmektedir. Bu yüzden tedavinin ilk basamağı çocukta gözlük ihtiyacının doğru bir şekilde tespiti ve düzeltilmesidir. Görme tembelliğinin eşlik ettiği durumlarda gözlükle beraber göz kapama tedavisi iyi sonuçlar veren tedavilerdir.
Sağ göz kayması neden olur?
Kas felçlerine bağlı oluşan göz kaymalarında, hasta erişkin yaşta ise genellikle yüksek tansiyon, diyabet, damar hastalıkları ve kafa travması gibi bir durumdan kaynaklı olabilir. Bazı göz kaymaları doğumsal da olabilir. Yüksek hipermetropi, miyopi veya astigmatizma kaymaya neden olabilir.
Göz kayması nasıl tedavi edilir?
Yetişkinlerde görülen şaşılık durumunda kayma miktarına göre tedavi planı yapılır. Prizmatik camlarla, göze hareket veren kaslara uygulanan botulinium toksin (botoks) enjeksiyonuyla veya şaşılık cerrahisiyle hastanın hem göz kayması hem de çift görmesi ortadan kaldırılabilir.

Yalancı şaşılık nasıl anlaşılır?​

Bebeklerde epikantus ve basık burun kökü özellikle yana bakışlarda gözün kaydığı izlenimini verebilir (sağda dakriyostenoza bağlı epifora ve çapaklanma var). Yalancı şaşılık tanısını koymak için örtme testinde kayma olmaması ve göz hareketlerinin serbest olması gerekir.

Yetişkinlerde şaşılık durumunda kayma miktarına göre tedavi planı yapılır. Prizmatik camlar, göze hareket veren kaslara Botulinium Toksin (botoks) enjeksiyonu veya şaşılık cerrahisi ile hastanın hem kayması hem de çift görmesi ortadan kaldırılabilir.
Yalancı şaşılık nasıl olur?
Yalancı şaşılık, gerçekte öyle olmamasına rağmen, bir veya iki gözün kaydığı veya şaşı baktığı izlenimine denilir. Özellikle bebek ve küçük çocuklarda burun kökünün basık olması ve kapakların iç tarafında cilt kıvrımlarının bulunması gözlerin içe kayıyormuş gibi görünmesine sebep olur.
Çocuklarda göz kayması kendiliğinden düzelir mi?
Gözde içe kayma kendiliğinde geçer mi? Bebeklerde içe kayma ara sıra ise kendiliğinde geçebilir ancak bunun dışındaki kayma türlerinin kendiliğinden geçmesi mümkün değildir. Mutlaka detaylı bir muayene ve düzenli takip tedavi gerektirir.

Göz kayması kaç yaşında olur?​

Kesin bir yaş sınırı yoktur. Herhangi bir ay veya yaşta her bebek ve çocuk şaşılık ameliyatı olabilir. Önemli olan göz muayenesinin yapılıp, gelişiminin sağlanmasıdır. Unutmayalım ki gözlük tedavisine yanıt vermeyen, herhangi bir düzelme sağlamayan göz kaymaları için ameliyat kaçınılmazdır.
Yalancı şaşılık nasıl geçer?
Yalancı Kayma Tedavisi Yalancı kayma tedavi edilmesi gerekmeyen bir durumdur. Önemli olan teşhisin doğru konulması ve aile ile doğru iletişimde bulunulmasıdır. İlk muayenede yalancı şaşılık tespit edilmiş olması durumunda, bundan sonra hiç şaşılık gelişmeyeceği anlamına gelmez.
Çocuklarda şaşılık nasil gecer?
Şaşılık ameliyatı genellikle gözlük ve kapama tedavilerinden sonra tercih edilmektedir. Ancak, erken dönemde (ilk 6 ayda) ortaya çıkan şaşılıkta daha erken dönemde de (2 yaş öncesi) içinde şaşılık ameliyatı yapılabilmektedir. Şaşılık ameliyatı, göz dışı denilen cerrahi bir yöntemdir.

2 yaş çocuklarda göz kayması neden olur?​

Çocukluk döneminde yani 2 yaşında görülen şaşılıkda, neden genellikle kırma kusurudur. Yatkınlığı olan çocukta gözdeki kayma ateşli bir hastalık veya bir travma (düşme, ameliyat, kazalar) başlayabilir.
 
Geri
Üst