AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hafif demans icin vasi tayini gerekir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hafif demans için vasi tayini gerekir mi?​

ADIM: Akıl hastası veya akıl zayıflığı nedeni ile vesayet altına alınması gereken demanslı kişiye mutlaka vasi tayini gereklidir; Kayyım (veya yasal danışman) tayini yoluna gidilemez.
Alzheimer hastası için vasi tayini nasıl yapılır?
Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle kısıtlamaya ancak tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınacak resmi sağlık kurulu raporu üzerine karar verilir. Hakim, gerek görürse karar vermeden önce, kurul raporunu göz önünde tutarak kısıtlanması istenen kişiyi dinleyebilir.
Vasi tayini için neler gerekli?
Vasinin tayin edilebilmesi için, mahkeme kararının olması gerekir. Vasinin ikamet ettiği yer açısından yetki ve görevli mahkeme tarafından, velayet altında olmayan küçüklere ve kısıtlı erginlere vasi tayin edilir. Ancak noter tarafından vasi tayini yapılamaz.

Vasi tayini ne kadar sürede sonuçlanır?​

Vasi tayini ne kadar sürer 2020 ve Sonuçlanır? Vasi davası sonuçlanma süresi delil olarak gösterilen dilekçenin durumuna, vesayet altına alınacak kişiden istenen sağlık raporunun gerekliliğine ve iş yüküne bağlı olarak değişse de yaklaşık olarak 5 ay sürmektedir.
Vasi kağıdı nasıl alınır?
Vasilik Davası hasımsız olarak Sulh hukuk mahkemesine açılır. Vasilik Davası görülürken, nüfus kayıtları talep edilir, Vesayet altına alınacak kişi ve şahitler dinlenir. Vasi altına alınacak kişi için sağlık raporu alınır. Dava sonunda kişinin kısıtlanmasına ve kendisine vasi atanmasına karar verilir.
Vasi tapuda işlem yapabilir mi?
Vesayet altındaki kişinin kendisi veya ailesi için özel bir değer taşıyan şeyler, zorunluluk olmadıkça satılamaz. Madde 444- Taşınmazların satışı, vesayet makamının talimatı uyarınca ve ancak vesayet altındaki kişinin menfaati gerekli kıldığı hâllerde mümkündür.

Demansı ne tetikler?​

Sigara: Sigara içmek demans ve kan damarı (vasküler) hastalıkları geliştirme riskinizi artırabilir. Uyku apnesi: Uykuda iken nefes almayı bırakan kişilerde hafıza kaybı olabilir. Vitamin ve beslenme yetersizlikleri: Düşük D vitamini, B-6 vitamini, B-12 vitamini ve folat seviyeleri demans riskinizi artırabilir.
Ağır demans nedir?
Demans (bunama), entelektüel yetenekleri kısmen veya tamamen azaltan, bilişsel, davranışsal ve işlevsel gerilemeye yol açan veya en azından değişik derecelerde sıkıntılar yaratan, yaşa ve sosyal konumlara bağlı olarak mesleki ve sosyal alanda değişik derecelerde kayıplara yol açan, maalesef ilerleyici bir haldir.
 
Geri
Üst